Gamebox: BC Nokia – Kataja Basket 123-80

Ottelu: BC Nokia – Kataja Basket / Korisliigan alkusarjan kierros 15/22
Aika: 28.12.2023
Paikka: Harjuniityn Liikuntahalli, Nokia

Lopputulos: 123-80 (26-23, 42-19, 33-21, 22-17)
Yleisöä: 668

Ratkaisu: BC Nokia käytti päävalmentajansa Greg Gibsonin mukaan joulutauon harjoitteluun, Kataja-leirissä levättiin. Niin tai näin, isännät ovat tänään avauskympin jälkeen ainoa näkyvä joukkue Harjuniityn hallissa. Vaikka vastakkain on lähtökohtaisesti kaksi erittäin aggressiivisesti puolustavaa joukkuetta, ei tästä osa-alueesta näy Katajan osalta tänään paljoakaan, kun Nokia laittaa toisella 10-minuuttisella ns. ison vaihteen silmään. Kataja häviää ratkaisevia kaksinkamppailuja ja Nokia juoksee sekä heittää sisään paikasta kuin paikasta.

vapaaheitot 8/9

Muuta: Ville Karhu (5/2/4 syöttöä/1 riisto) heittää avauspisteensä pääsarjatasolla.

123 Korisliiga-pistettä on BC Nokian seuraennätys mitä on myös voittomarginaali 43 pistettä. Katajalle tappio on jopa sen pääsarjahistorian toiseksi suurin (40 minuutin peliajalla). Edellisen kerran vastaava piste-ero koettiin kaudella 1982-83, jolloin KTP voitti Kotkassa 53 pisteellä (113-60).

Katajan tuore rekrytointi Richaud Pack saapui Nokialle ottelun kuluessa. Hän hyppää joukkueen Joensuuhun suuntaavaan bussiin ja alkaa välittömästi orientoitua uuteen ympäristöönsä.