kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue

4.10.2014

Tapiolan Honka - Kataja Basket 88-93
(26-28, 22-12, 15-30, 25-23)

Alkuasetelmat:
Katajalle kauden 2014-15 ensimmäinen virallinen ottelu. Hongan osalta Korisliiga käynnistyi jo keskiviikkona, jolloin se koki hallitsevan mestarin, Tampereen Pyrinnön, kovuuden Pyynikillä tappiolukemien 90-67 myötä. Espoolaisten riveistä puuttui tuolloin kaksi sille erittäin tärkeää pelaajaa, Anton Odabasi ja Tero Laitinen eivätkä he ole kokoonpanossa tänäänkään. Kataja sen sijaan pääsee otteluun ykköskymmeniköllään.

Ratkaisu:
Pelissä nähdään lukuisia "runeja" kummankin käydessä vuorollaan selvällä etumatkalla. Virhevaikeuksien vuoksi vain yhdeksän minuuttia peliaikaa kirjauttavan Kataja-sentterin Tom Knightin (4/2/plus-miinus -luku -9) toisella jaksolla ottaman kolmannen virheen auttamana Honka hallitsee levypallopeliä eikä vieraiden kolmonen putoa vapaistakaan paikoista. Tuossa vaiheessa Katajan sisäpeli on olematonta ja joukkue pääseekin toisella kympillä heittämään vain neljästi korin läheisyydestä. Monipuolistuvan hyökkäämisen ja selvästi parantuvan puolustamisen myötä vieraat siirtyvät kolmannella jaksolla hiljalleen kuskin paikalle kirjaten kympin nimiinsä 15-30 (tilanne 63-70). Suurimmillaan Kataja-johto on aivan 4. jakson alussa 10 pisteessä (63-73). Honka nousee ottelulle tyypillisesti vielä 69-73:een ja uudelleen 79-81:een pelikausi toisensa perään vaarallisen Ronnie Clarkin (26/10/2 tor./teholuku 30/+2) heiluttaessa tahtipuikkoa. Lopullisen ratkaisun iskee Teemu Rannikko (14/1/7 s./+3) 20 sekuntia ennen loppua: lukemat onnistuneella kolmosella 83-88:aan.

Avainpelaajat:
Molemmat joukkueet turvaavat odotetusti kokemukseen. Entisestään nuorentuneen Hongan vahvistuskolmikko laituri Clark, laituri Ike Udanoh (16/9/3 riis./2 tor./teholuku 17/-3) ja takamies Emmanuel Ubilla (20/7/5 s./teholuku 21/-12) pelaavat paljon ja tehokkaasti. Parhaiten heitä säestää takamies Villematti Kopio (11/2/2 s./+4).
Katajasta erottuu Ken Horton (25/11/1 tor./teholuku 29/+6) kovine tilastolukemineen. Clarkin kanssa hänellä on vaikeaa vaikkei millään muotoa siinä työssä varsinaisesti epäonnistukaan. Henkilökohtaista hyvitystä hän hakee hyökkäyskorilta hyvällä menestyksellä. Toinen luottomies on Robert Arnold (23/3/3 s./teholuku 17/-1), joka uurastaa hänkin kovat minuutit (Horton 38, Arnold 36). Rannikko ja Petri Virtanen (11/3/4 s./+14) ovat takakentän selkäranka ja sentteri Tommi Huolila (10/6/1 tor./teholuku 14/+11) lunastaa häneen kesän ja alkusyksyn aikana asetettuja odotuksia pelaamalla isot minuutit (31) pääosin erittäin tyylikkäästi.

Muuta:
Voitto Tapiolan Hongasta tämän kotikentällä on Katajalle vasta toinen kautta aikojen (yhteensä 13 kohtaamista), ensimmäisen se haki viime kaudella pudotuspelien 1. kierroksella.

Päävalmentaja Pekka Salmisen kommentit:
- Ensimmäiset 17 minuuttia meillä oli epäselvyyksiä puolustuspäässä ja hyökkääminen oli kaverille aika helppoa. Etenkin meidän uusi iso (Knight) oli vielä aika lailla ulkona joukkuepuolustussysteemistämme. Annetaan hänelle nyt kuitenkin reilusti aikaa totutella. Se mitä olemme kanssaan ehtineet käydä läpi liittyy käytännössä hyökkäämiseen.

- Kolmannella jaksolla saimme tiivistettyä puolustusta ja peli alkoi kääntyä meille. Varsinkin Tommi (Huolila) puolusti hienosti ja oli tänään yksi kentän parhaista pelaajista.

- Clarkin kanssa meillä oli vaikeaa, vaikka hänen kovuutensa ei varmaan kenellekään tule yllätyksenä.

- Nuoret Marius (van Andringa) (3/0), Marcel (Moore) (0/1) ja Kalle (Naapi) (0/0) täyttivät paikkansa. Pitää muistaa, että he kaikki ovat aivan alussa tämän tason peleissä.

- Etenkin näiden nuortemme puolesta olisi hienoa, jos keskiviikkona Joensuussa Pyrintöä vastaan olisi suuri määrä yleisöä kannustamassa.