Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2003-04

30.8.2003

Espoo High Tech Basketball Tournamentin kova taso tarjosi haasteita Katajan A-pojille

Espoossa 22.-24.8. pelattu kansainvälinen turnaus tarjosi Katajan A-pojille kovatasoisia otteluita. Espooseen olivat kerääntyneet lähes kaikki ikäluokan kärkijoukkueet sekä muutama ulkomainen joukkue.

Katajan osalta turnaus alkoi vasta lauantaiaamuna, mutta joukkue pelasi harjoitusottelun perjantai-iltana Malmilla MaSun A-poikia vastaan. Pitkä bussimatka näkyi joukkueen otteissa etenkin ensimmäisen 20 minuutin aikana, jolloin isäntäjoukkue oli selvästi vahvempi kentän molemmissa päissä. Etenkin MaSun aggressiivinen puolustus tuotti joensuulaisille vaikeuksia, eikä vapaita heittopaikkoja saatu helposti luotua. Toisella puoliajalla Kataja sai juonen päästä kiinni ja pystyi kuromaan yli 20 pisteen eron muutamaan pisteeseen. Katajan koko kentän puolustus tuotti ottelun lopussa isännille vaikeuksia. Loppusummerin soidessa MaSu korjasi voiton kotiin pistein 76-68. Katajan onnistujia olivat Janne Kinnunen (16 pistettä), Juha Kananen (13), Lauri Kaarto (12) sekä Olavi Goussev (12).

Lauantain aamupelissä vastaan asettui Namika Lahti 2, joka oli hävinnyt perjantai-iltana Uralle varsin suurinumeroisesti. Päivän ensimmäinen ottelu ei tarjonnut kummaltakaan joukkueelta hienouksia. Namika onnistui kuitenkin puristamaan Katajasta voiton 47-44.

Alkulohkon toisessa ottelussa Kataja sai vastaansa Kaarinan Uran, joka lukeutuu ikäluokan kärkikastiin. Ura sai varsin helposti muutamassa minuutissa reilun 10 pisteen johdon. Katajan kone käynnistyi hitaasti, mutta monen hämmästykseksi joukkue pystyi pelaamaan tasapäisesti mestarisuosikkia vastaan. Kataja taisteli ennakkoluulottomasti ja saikin kurottua eron jo 5 pisteeseen. Ensimmäisen puoliajan kaksi viimeistä minuuttia oli joensuulaisten kannalta murheellista katsottavaa, sillä ero repesi 14 pisteeseen hetkessä. Toisen puoliajan taistelusta huolimatta Ura keräsi voiton helposti pistein 80-37. Joensuun Janne Kinnunen oli kentän kunkku tehden jopa 20 pistettä.

Päivän kolmannessa ottelussa saatiin kansainvälistä väriä, sillä vastaan asettui 3.BJSS Latviasta. Riikalaiset aloittivat ottelun räväkämmin ja veivät ottelun ensimmäisen puoliajan nimiinsä. Katajan pojat lämpenivät tapansa mukaan hitaasti ja aloittivat raivoisan takaa-ajon, jossa he kuroivat eroa piste pisteeltä. Loppusummerin soidessa Kataja otti kauden ensimmäisen voittonsa pistein 41-38. Katajan onnistujia olivat Janne Kinnunen (18) sekä Jussi Kettunen (8).

Turnauksen viimeisessä ottelussa Kataja sai revanssin espoolaisesta Honka-87:sta, jonka kanssa väännettiin jatkoaikapeli edellisenä viikonloppuna. Honka ei antanut minkäänlaista armoa vaan runteli Katajan helposti 63-44.

Katajan pelit jatkuvat SM-karsinnoissa 6.-7.9. Helsingissä. Turnauksessa pelaavat Honka, Kataja, Mikkelin NMKY, Hyvinkään Ponteva sekä isäntäjoukkue MaSu. Turnauksen neljä parasta joukkuetta jatkavat SM-karsintoja vielä yhden viikonlopun verran, jotta SM-sarjaan menijät ovat selvillä.