kataja basket club / ottelut / juniorit
< Takaisin

B-tytöt - SM-runkosarja 2001-02

Länsi-Suomi 25.3.2002
Roima tarrasi pronssimitaleihin
 
SAMULI LAHDENMAA
Länsi-Suomi, Rauma


 
Kaaron Roiman B-tytöt tarrasivat kotisalissaan kiinni koripallon ikäluokkansa SM-pronssimitaleihin kukistamalla toisessa mitalikamppailussa Joensuun Katajan pistein 62-57 (27-26).
 
Kataja voitti lauantaina Joensuussa kahdella pisteellä, joten voitot ovat nyt tasan. Pronssimitalien kohtalo ratkeaa lopullisesti tänään Raumanmeren koulun salissa klo 17 alkavassa kolmannessa pronssiottelussa.
 
Roima ratkaisi eilisen tasaisen kamppailun viimeisellä neljänneksellä kahden ja puolen minuutin tehojaksolla. Johanna Savolaisen, Tiia Huuhkan ja Reija Raunelan koreilla Roima vei ratkaisuhetket puhtaasti 10-0.
 
Roiman valmentaja Kalle Rissanen piiskasi joukkonsa nopeaan rytmivaihdokseen ja rohkeaan heittopeliin. Kokeneimmat pelaajat ottivat vastuuta ja onnistuivat.
 
- Henkisellä puolella nämä pelit ratkaistaan. Sanoin tytöille, että nopeilla ylös ja rohkeasti vaan heittoihin. Savolaisen, Huuhkan ja Raunelan kantti kesti paineessa hyvin, totesi Rissanen.
 
Kataja yritti sekapuolustuksella rikkoa Roiman pelinrakentelua. Savolainen ja Huuhka olivat erityisvartioinnissa, mutta taitavina pallonkäsittelijöinä avainpelaajat tekivät upeasti tilaa muille. Yhdeksi Roiman ratkaisupelaajaksi nousi tällä kaudella itsensä SM-tasolla läpi lyönyt Jaana Malila, joka upotti kylmäpäisesti kahdeksan pistettä ja repi kymmenen lyvypalloa.
 
Kolmoset purivat
 
Joensuun Katajan pelintekijä Sini Lintunen keskittyi peruspeliin, jolla rakennettiin maltilla heittopaikkoja 186-senttiselle Sanna Kinnuselle ja rohkeasti sisään ajaneelle Laura Nupposelle.
 
Kinnunen on erittäin vaikeasti puolustettava pelaaja, joka liikkuu hyökkäyskorilla omissa korkeuksissaan. Matkaväsyneenä Kinnunen kuitenkin hieman säästeli heittoaan.
 
Roima puolestaan käytti tehokkaasti mahtiasettaan eli kolmen pisteen heittoa. Yli puolet joukkueen pisteistä tuli nytkin kolmosilla. Kaukoheitoilla joukkue roikkui vaikeat hetket Katajan peesissä ja kolmosilla revittiin eroa ratkaisuvaiheissa.
 
Johanna Savolainen upotti viisi kolmosta, mutta ei ollut oikein tyytyväinen heittopeliinsä.
 
- Saman verran heitin kuin yleensäkin, mutta paremminkin olisi voinut pudota. Lisää itseluottamusta tämä voitto kuitenkin antoi. Toivottavasti heitto kulkee paremmin kolmannessa ratkaisupelissä, totesi Johanna Savolainen.
 
Henkisen johtajan roolissa kentällä häärinyt Tiia Huuhka tuskaili puolustuspelin hetkittäistä herpaantumista. Nuorten maajoukkueestakin Tiialle tuttu torni Sanna Kinnunen on tuskallisen vaikea puolustettava.
 
- Sannan heitto lähtee korkealta pään takaa, joten sitä on ihan mahdoton plokata. Ainoa keino on ahdistaa kahden pelaajan voimin molemmin puolin. Se taas vaatii erittäin ahnasta liikkumista ja hyvää pelin lukua, totesi Tiia Huuhka.
 
Vapareissa petrattavaa
 
Roima on tänään erittäin lähellä SM-pronssia, jos joukkue pystyy tiiviiseen puolustukseen ja normaaliin heittopeliin. Kataja on jatkuvan kolmosuhan alla hankalan tehtävän edessä. Joukkueen valmentaja Ilkka Palviainen uskoo oikeiden lääkkeiden löytyvän.
 
- Me puolustimme vääriä pelaajia. Toivottavasti jotain opittiin, totesi Palviainen.
 
Yhdessä asiassa Roiman on pakko petrata, jos mitalikannassa aikoo pysyä. Vaparit olivat eilen luvattoman heikkoja. Kuusi kertaa roimalainen pääsi vapariviivalle, mutta vain kolme palloa ja tusinasta upposi. Kataja sen sijaan upotti vaparit hyvällä prosentilla, joten väärin ottein ei joensuulaisia kannata pysäyttää.
 
Roiman tehot: Tiia Huuhka 21/10, Johanna Savolainen 16/3, Reija Raunela 15/6, Jaana Malila 8/10, Annukka Nissilä 2/2
 
© Länsi-Suomi
 

< Takaisin | Sivun alkuun