kataja basket club / ottelut / juniorit
< Takaisin

B-tytöt - SM-runkosarja 2001-02

Länsi-Suomi 26.3.2002
Kaaron Roima juhli kotisalissa SM-pronssia
Reija Raunelan voittokori viimeisellä sekunnilla
 
SAMULI LAHDENMAA
Länsi-Suomi, Rauma

 
Nitropurkkeja tarvittiin eilen Raumanmeren koulun salissa, kun Kaaron Roiman B-tytöt taistelivat ikäluokkansa koripallon SM-pronssimitaleista. Puoli minuuttia ennen loppua Joensuun Kataja oli vielä pronssimitaleissa kiinni, ja vaihtopenkillä valmistauduttiin mitalijuhliin. Roiman viimeinen hyökkäys lähti kymmenen sekuntia ennen loppua. Joensuulaisten raivoisan puolustuksen keskeltä nousi Reija Raunela väkisin viimeiseen läpiajoon ja nosti vaikeasta asennosta pellon koriin. Samassa loppui peliaika ja kaarolaisten juhlat olivat valmiit.
 
Joensuulaisten vaihtopenkillä hilluminen vaihtui itkuun. Pikkuinen Kaaron Roima oli jälleen opettanut isompaansa. Kaarolaiset ottivat B-tyttöjen SM-mitalin jo toisena vuonna peräkkäin. Loppunumerot ratkaisupelissä olivat 72-70 (40-42).
 
Ottelun ratkaisija Reija Raunela oli nyt paljon suuremmassa roolissa kuin sunnuntaina. 17 pistettä on kova saldo hermoja koettelevassa prässissä. Loppuratkaisun Roiman kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Raunela teki kylmäpäisesti.
 
- Siinä ei ehtinyt ajatella mitään järkevää. Sain Johannalta (Savolainen) syötön ja päätin yrittää nopeaa omaa ratkaisua. Iskuja tuli käsille ja kylkiin, mutta rynnistin väkisin. Kun sain heiton ylös tiesin, että aivan hilkulle menee ehtiikö vai ei. Toivoin vain, että pallo menisi koriin ja sinnehän se meni, kertoi Reija Raunela ottelun jännittävistä loppuhetkistä.
 
- Tämä mitali maistuu ainakin nyt paremmalta kuin viimevuotinen hopea. Hopea hävitään, mutta pronssi voitetaan, totesi Raunela.
 
Joensuun Kataja karkasi muutaman kerran jo lähes tavoittamattomiin, mutta Roiman usko ja itseluottamus eivät pettäneet. Kaarolaisten vahvin ase kolmonen puri tuhoisasti ja söi joensuulaisten henkistä kanttia.
 
Nissilä teki oman kolmosennätyksen
 
Kovimman nousun sunnuntain pelistä teki takamiehen paikalta rohkeasti heittänyt Annukka Nissilä.
 
- Viittä kolmosta en ole saanut sisään missään pelissä ennen. Nyt oli pakko yrittää, kun kataja meinasi väkisin karata. Fiilis nousi joka heitolla, iloitsi Nissilä.
 
- Meillä on niin paljon hyviä heittäjiä, että yleensä aina joku onnistuu. Mahtavahan se on kun näin tärkeässä pelissä saa kolmosen putoamaan, iloitsi Nissilä.
 
Oman osansa hoiti upeasti myös joukkueen kapteeni Johanna Savolainen. Alkutakeltelun jälkeen heitto alkoi pudota. Ratkaisuvaiheissa putosivat myös vaparit varmasti. Kaikkiaan Savolainen teki 18 pistettä. Tämän kauden komeetta Jaana Malila repi peräti 12 levyriä, mutta heittopaikkoja ei oikein auennut. Neljä tärkeää pistettä tuli kuitenkin.
 
- Tärkeintä on pelata joukkueen eteen. Ne heittävät, joilla heitto kulkee. Muut tukevat minkä pystyvät, totesi Jaana Malila.
 
- Alussa oltiin ihan jumissa. Hiukan pelkäsin, että miten tässä käy, mutta sitten Johanna, Reija ja Annukka pääsivät vauhtiin, jutteli Jaana Malila.
 
Huimaa kehitystä
 
Roiman tyttöjä neljä vuotta valmentanut Kalle Rissanen loi tyttöihin uskoa, vaikka kataja voitti ensimmäisen neljänneksen 28-14.
 
- Sanoin tytöille, ettei mikään joukkue jatka loppuun asti tuota tahtia. Tiivis puolustus ja rohkeampi heitto. Ei siinä sen ihmeempiä ohjeita tarvittu, totesi Rissanen.
 
- Pelaajat ovat menneet neljän vuoden aikana huikeasti eteenpäin. Heittoa on treenattu valtavasti, ja sillä aseella on pärjätty. Olen opettanut tyttöjä treenaamaan samalla tavalla kuin pojat treenaavat. Se on tuonut tarvittavaa särmää ja kovuutta peliin, totesi Kalle Rissanen.
 
- Tämä on erittäin lahjakas ryhmä. Usealla pelaajalla on eväitä naisten mestaruussarjaan ja maajoukkuetasollekin. Ei olisi mikään ihme, vaikka joku näistä tytöistä pelaisi joskus ammattilaisenakin jossain, ylisti Kalle Rissanen suojattejaan.
 
Joensuun Kataja sortui muutamien avainpelaajien väsymiseen. Sanna Kinnunen ei ollut omalla tasollaan ja pelintekijä Sini Lintunen sai varsin aikaisessa vaiheessa neljä virhettä.
 
- Rohkeammin olisi pitänyt pelata. Roima oli kylmäpäisempi ratkaisuissa, totesi Sini Lintunen.
 
Kaaron Roiman SM-pronssijoukkue: Annukka Nissilä, Tiia Huuhka, Johanna Savolainen, Niina Kukkaro, Sanna Jauhiainen, Jaana Malila, Reija Raunela, Olga Salminen, Reeta Kukkola, Hilda Kukkola.
 
© Länsi-Suomi
 

< Takaisin | Sivun alkuun