kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

14.5.2014


Kataja Basket - Tampereen Pyrintö 95-88
(20-18, 18-21, 27-21, 30-28)

Finaalisarja tasan 1-1

Alkuasetelmat:
Korisliiga-finalistien toinen kohtaaminen. Pyrintö johtaa 1-0, kolmella voitolla mestariksi.
Tamperelaiset pelasivat avauksessa Hakametsässä lähempänä omaa, parasta tasoaan ja voittivat loppuhetkien vahvan menonsa turvin 79-72. Katajalle jäi runsaasti parannettavaa mm. levypallopelaamiseen, joten tärkein kysymys ottelun alla on, kykenevätkö joensuulaiset nostamaan tasoaan riittävästi.
Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat ennallaan.
 
Alex Wesby pelasi yhden pitkän ja hienon uransa parhaista otteluista johdattaen Katajan voittoon. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.
 
Ratkaisu:
Kataja saa hieman takkuilleen hyökkäyspelinsä rullaamaan täydellä teholla kreivin aikaan, päätösjakson ensiminuuteilla. Pisteiden teossa joukkuetta alkupuolen välillä yksin kannatellut Alex Wesby (36/6/2 riis./1 tor./teholuku kentän paras, 35/plus-miinus -luku +5) päättää ottaa kaverinsa lopullisen ryntäyksen ajaksi reppuselkään ja lataa menemään täydeltä laidalta. Hän iskee tilanteessa 67-67 ensin kaksi kolmosta putkeen, lisää Jared Newsonin (6/7/1 tor./+3) kakkosen (75-67) jälkeen johtoa ensin kakkosella, riistonsa ja Petri Virtasen (9/2/+5) kolmosen (80-69) jälkeen vielä kolmosella (83-69). Tämä kaikki vajaaseen kolmeen minuuttiin, joka siis Katajalle 16-2 (peliaikaa jäljellä 4,5 minuuttia). Kirsikaksi kakkunsa päälle Wesby tylyttää Damon Williamsia (14/9/2 tor./-5) kolme minuuttia ennen loppua torjumalla tämän heiton niin, että myös levypallo jää samalla tulikuumiin kouriinsa. Siinäpä tietynlaista statementia myös seuraavaan otteluun. Wesbyn ilotulituksen myötä myös muu joukkue saa korkkia auki ja pallot löytävät päätösminuuteilla tiensä sukkaan hurjalla tarkkuudella.
Joukkueena Kataja on ottanut opiksi ennen kaikkea ensimmäisen ottelun virheistä puolustuspäässä: levypallot voitetaan 34-28 eikä Pyrintö saa näistä tällä kertaa hyökkäyspäässä kuin viisi.
 
Avainpelaajat:
Ottelun hahmon, Wesbyn, lisäksi kapteeni Teemu Rannikko (16/0/8 s./2 riis./teholuku 22/kentän paras plus-miinus -luku, +10) pelaa sillä tasolla, miltä hänet parhaiten tunnetaan. Pyrinnön rakkikoirapuolustus ei hurjasta yrityksestä huolimatta pääse "ihonsa alle" ja maestro paitsi että johtaa peliä totutun laadukkaasti lukee puolustusta myös omat ratkaisut mielessään iskien tuloksekkaasti sekä läheltä että kaukaa. Erittäin kova tasonnosto ensimmäiseen finaaliin verrattuna. Antti Kanervo (10/0/-2) jatkaa hyvää heittopeliään ja onnistuu erityisen hyvin myös BJ Raymondin (13/9/2 s./1 tor./+-0) päällystakkina. Newsonin parhaat avut ovat puolustuspäässä etenkin Williamsin paimentajana ja tässä taisteluparissa isketään jo hieman kipinääkin - jatkossa noussee savukin, sillä periksi ei anna kumpikaan. Virtasen ja Rannikon yhtäaikainen takamiespeli tuo parhaimmillaan todella tärkeää liikettä Pyrinnön ajoittain seisovaksi puristamaan hyökkäämiseen. Mike Morrison (12/6/3 s./1 tor./teholuku 20/-1) on virhevaikeuksissa, mutta liikuttaa kentällä ollessaan palloa upeasti ja takoo kaikki kakkosensa (4/4) ja vapaaheittonsa (4/4) sisään; etenkin vapaaheittopelinsä ansaitsee hatunnoston.
 
Huomattavan täysi Mehtimäki sai nauttia myös Jared Newsonin tavaramerkistä. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka. Tämä donkki YouTubessa tästä linkistä.
 
Antero Lehto (21/1/3 s./teholuku 15/-8) nostaa tamperelaisista odotetusti tasoaan isolla kädellä ollen alati vaarallinen. Ensimmäisen matsin sankari Raymond viskoo kolmosensa 1/6 ja kakkosensa 3/8, mikä kertoo omaa kieltään Katajan erinomaisesta puolustamisesta. Nuori mies Topias Palmi (10/1/-3) saa luottoa peräti 16,5 minuuttia ollen jokaisen hetken arvoinen. Tätä kaveria ei voi jättää vapaaksi (pelitilanneheitot tänään 2/2, vapaaheitot 5/5). Kelvin Lewis (12/3/3 s./2 riis./teholuku 18/+5) pääsee irti 12 pisteen edestä ja myös hänen aktiivisuutensa on Lehdon tapaan kaikin puolin korkealla tasolla. Ensimmäisen finaalimatsin avainmies Raymondin ohella, Petri Heinonen (10/0/2 riis./+6), jää tällä kertaa täysin ilman irtopalloja, mutta esiintyy muuten tehokkaasti hyökkäyskorilla: kaikki heitot sisään (3/3). Damon Williams saa 10 pelitilanneheitostaan sisään vain kolme kolmosta, kaikkia kuutta kakkostaan Kataja saa häirittyä tuloksekkaasti.
 
Muuta:
Ottelua seuraa hienosti yli 2500 henkeä ja tunnelma Mehtimäellä on korviahuumaava. Katajan voitto tietää sitä, että Joensuussa pelataan varmuudella myös tulevana sunnuntaina, jolloin mestaruus on ensi kertaa katkolla jommalle kummalle.
 
Katajan seuraava ottelu:
Finaalit jatkuvat lauantaina Tampereella.
 
> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun