kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

2.12.2014


JSF Nanterre (FRA) - Kataja Basket 102-92
(31-16, 23-28, 25-31, 23-17)

Reggie Arnoldin hurjat 42 pistettä ovat painavaa Kataja Basket -historiaa.
Kuva: Copyright © FIBAEurope.com.

 
Alkuasetelmat:
FIBA EuroChallenge 2015:n alkulohkojen toisen kierroksen (viimeiset 3 peliä) ensimmäinen ottelu. Lohkossa E voitosta voittoon edennyt JSF Nanterre varmistaa voitolla jatkopaikkansa 16 parhaan joukkoon. Vaikkei Katajalla ole vielä ensimmäistäkään voittoa, eivät sen jatkomahdollisuudet ole menneet. Tähän ei vaikuta edes mahdollinen tappio Nanterrelle, mikäli portugalilaisjoukkue Benfica voittaa samaan aikaan belgialaisen Mons-Hainautin. Sen sijaan tappio Nanterrelle ja Mons-Hainautin kotivoitto Benficasta sulkisi jatkopelioven lopullisesti kiinni.
Tommi Huolila loukkasi jalkaansa Korisliiga-kierroksella viime keskiviikkona sen verran pahasti, että ei ole pelikunnossa, kuten ei myöskään vajaat pari viikkoa sivussa ollut Kalle Naapi. Muuten Kataja on matkassa parhailla sotureillaan. Nanterrella ei ole loukkaantumishuolia, kokoonpano on sama kuin kuukausi sitten Joensuussa.
 
Ratkaisu:
Olisi helppo tiivistää, että "materiaali vei voiton kuten ennakoitavissa oli". Vaikka juurikin oman penkin kapeudesta johtuen paljon vartijoina olevat sentteri Tom Knight sekä laituri Ken Horton joutuvat viidensien virheidensä vuoksi sivuun päätösjaksolla todella aikaisin, voi ratkaisun hakea muualta. Joukkue ei nimittäin antaudu missään vaiheessa. Se toteuttaa pelisuunnitelmaansa suurella sydämellä ja taistelee raivoisasti (nousten mm. toisen jakson 19 pisteen takamatkalta) päätökseen saakka. Tuloksena on yksi Katajan nuoren europelihistorian upeimmista otteluista, jota ei tarvitse hävetä tippaakaan ja josta ammennettavan kokemuksen voi jokainen -pelaajat, taustahenkilöt ja kannattajat- ottaa mukaansa kohti kevättä edettäessä.
Ottelu ratkeaa Nanterren tarkkuuteen pienissä mutta sitäkin tärkeämmissä asioissa. Se laittaa pari kovaa heittoa sisään ja saa puolustuksensa tiiviiksi voiton kannalta juuri oikeissa kohdissa. Katajan kaukoheittopelin surkeuden (komoset 9/36, näistä Teemu Rannikko 1/10 ja Petri Virtanen 1/5) tai nuorten pelaajien tekemien muutaman "turhan" virheen taakse voisi mennä jonain toisena päivänä, tänään se olisi ajanhukkaa.
 
Avainpelaajat:
Nanterressa on kaksi ylitse muiden. Kovan heittäjän Jamal Shulerin (22/5/4 syöttöä/plus-miinus -luku hurja +18) kanssa ollaan koko ajan hirvittävissä vaikeuksissa. Sentteri Johan Passave-Ducteilia (21/5/+3) ei saada millään kuriin niiden minuuttien aikana kun Tom Knight on vaihdossa. Takamies Keydren Clark (13/2/2 s./+4) tuntuu onnistuvan kotijoukkueen kannalta aina oikeilla hetkillä. Sen sijaan Ranskan liigan tähdistöotteluun valitut Kyle Weems (3/3/+9), Mam Jaiteh (6/5/+1) ja Mykal Riley (11/3/+2) eivät pääse loistamaan.
Kentän ehdoton tähti on Katajan Reggie Arnold (42/3/5 s./2 torjuntaa/-8). Nanterre ei saa häneen käytännössä (aivan lopun kahta heittoa lukuun ottamatta) minkäänlaista otetta ja amerikkalainen pelaakin eittämättä elämänsä ottelun. 42 pisteen esitys on myös sitä luokkaa, että voidaan puhua yhdestä koko Kataja-historian kovimmista -ellei kovimmasta- suorituksesta. On helppo ennustaa, että tämä käyntikortti on jatkossa haluttua tavaraa ja että ensi kaudella miestä kutsuu jokin Euroopan huippuliiga. Onnittelut, Reggie! Sentteri Knight (8/5/2 riistoa/1 tor./-1) innostuu hänkin kunnolla matsiin ja Korisliigassa viime aikoina nähtyjen vaisujen otteiden jälkeen esityksensä on hyvää kansainvälistä tasoa. Tilastojaan on turha liikaa tuijottaa, tänään parastaan on puolustuspeli ranskalaistähtien painaessa päälle. Kerrassaan loistavaa tekemistä esim. Jaitehia vastaan. Rannikolle (4/2/1 s./-17) ja Virtaselle (3/3/1 s./-7) sattuu totuttua heikompi ilta hyökkäyspäässä, toisaalta Arnold paikkaa heitäkin odotettua isommalla kädellä ja hänen annetaankin pelata paljon 1 vs 1 -pelejä. Garrius Holloman (14/9/-5) on erityisen pirteä ja nostaa osakkeitaan merkittävästi. Hyvää, iloista ja ennen kaikkea tuloksellista tekemistä. Ken Horton (12/3/2 riis./-9) pelaa ns. peruspelin, mutta Nanterrea vastaan väännettynä senkin voi alleviivata. Jesse Niemen (3/0/+10) otteet paranevat pikku hiljaa. Tänään nähdään jo pallollisena tehtyjä haastojakin ja puolustushan Jessellä kyllä toimii. Marcel Moore (4/2/-10) ja Nicolai Hvidberg (2/0/+1) täyttävät paikkansa kuten tekee Marius van Andringakin (0/1/-2).
 
Muuta:
Mons-Hainaut kaataa Benfican Belgiassa selvästi 92-63, joten Kataja kiittää ja kuittaa tämän kauden EuroChallengen kotiottelujensa osalta viikon päästä tiistaina, kun belgialaiset tulevat kylään.
 
Katajan seuraava ottelu:
Lauantaina, itsenäisyyspäivänä, Joensuussa Tapiolan Honkaa vastaan. Ottelu alkaa klo 15.
 
> Ottelutilasto (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun