kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

Lehdistötiedote 6.11.2000


Kataja kohtaa Porvoon Tarmon

Koripallon ykkösdivisioonan sarjajohdossa jatkava Joensuun Kataja kohtaa sunnuntaina Porvoon Tarmon. Tarmo on varsinainen divisioonan kestojoukkue - tämä on joukkueen 20. kausi maan toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Divisioonan maratontaulukossa seura on 225 voitollaan toisena Äänekosken Huiman jälkeen ja tämän kauden sarjataulukossa kymmenennellä sijalla.
 
Porvoolaisten vahvistukset ovat näkyvästi esillä sarjan tehotilastoissa: joukkueen jenkkivahvistus Geoff Brower (194 cm) on pistetilaston kärjessä 35,2 pisteen keskiarvolla ja afrikkalaisvahvistus Christian Nkamhoua (198 cm) levypallotilaston viidentenä (11,3 levypalloa/ottelu). Takamies-laituri Brower on sarjan ahkerin kolmen pisteen heittäjä kymmenellä yrityksellään ottelua kohden. Miehen kovasta kunnosta kertoo edellisen kierroksen 43 pisteen esitys Turkua vastaan.
 
Katajan peli on loksahtanut kohdalleen joukkueen saatua Clifton Jonesin (201 cm) kuntoon. Joensuulaiset ovat voittaneet kaikki ottelunsa sen jälkeen, kun Jones tuli mukaan sarjan kolmannella kierroksella. Miehen tärkeydestä joukkueelle kertovat erinomaiset teholukemat: sarjan ykköstila torjunnoissa (3 torjuntaa/ottelu) ja riistoissa (3,5 riistoa/ottelu) sekä kakkostila pelitilanneheittojen tarkkuudessa (70,7 %) ja kolmostila levypallotilastossa (12 levypalloa/ottelu).
 
Päävalmentaja Timo Heinonen voi olla tyytyväinen jenkkikaksikkoonsa, sillä myös Carl Howell (196 cm) on osoittanut olevansa erinomaisessa kunnossa. Howell on sarjan pistetilastossa viidentenä 26,8 pisteen keskiarvolla.
 
Viime sunnuntain Hyvinkää-ottelun voitossa kunnostautui puolestaan hurjaan vireeseen päässyt Kimmo Tolvanen, joka upotti kahdeksan kolmen pisteen heittoa peräti 80 prosentin osumatarkkuudella ollen ottelun paras pistemies 28 pisteellä. Tolvanen on sarjan toiseksi tarkin kolmen pisteen heittäjä (55,9 %) ja pistetilastossa sijalla viisitoista 18,2 pisteen keskiarvolla.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 18.
 


< Takaisin | Sivun alkuun