kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

Lehdistötiedote 1.2.2001


Kataja kohtaa vahvistuneen Orimattilan

Koripallon I divisioonan kärkiseuran Joensuun Katajan kotiottelujen sarja jatkuu sunnuntaina Orimattilan Jymyä vastaan. Syyskuun lopussa sarjan avauskierroksella Orimattilassa Kataja oli vahvempi 115-75.
 
Täysin kotimaisin voimin pelaava Jymy on tällä hetkellä sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Joukkue on kuitenkin vahvistanut rivejään kaksinkertaisella suomenmestarilla ja cup-voittajalla Tommi Lankilla (193 cm), joka vielä viime kaudella pelasi hallitsevan mestarijoukkueen Namika Lahden paidassa. Kokenut 32-vuotias takamies-laitahyökkääjä Lanki on pelannut Jymyn kaksi viimeisintä ottelua 22 ja 16 pisteen tehoilla.
 
Orimattilan tehokkaan takamiesosaston täydentävät Jarkko Sallinen 19,3 pisteen keskiarvollaan ja kokenut kolmostykki Sami Melasniemi (ka 17,8 pistettä), jotka ovat sarjan pistetilastossa sijoilla 12 ja 14. Melasniemi on myös sarjan tarkimpia vapaaheittäjiä 95,5 %:n osumatarkkuudella. Jymyä valmentaa aikaisemmilta vuosilta sarjassa tehokkaana takamiehenä tunnettu seuran ex-pelaaja Mika Forsberg.
 
Kentällä kohtaavat myös veljekset, sillä Katajan 23-vuotias Mikko Kyrö (198 cm) saa vastaansa vastustajien riveissä pelaavan 20-vuotiaan pikkuveljensä Eskon (188 cm).
 
Kataja jatkaa edelleen vahvaa menoaan kohti tavoitteena olevaa sarjanousua. Viime viikonlopun voitto Namika Turusta oli jo joensuulaisten 15. peräkkäinen tappioton ottelu sarjassa. Kataja on nyt pelannut neljä kuukautta häviöttä.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 15.
 


< Takaisin | Sivun alkuun