kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

Lehdistötiedote 22.2.2001


Kataja kohtaa tuttuja vilisevän Korikouvot

Koripallon I divisioonan kärkiseura Joensuun Kataja saa sunnuntaina vastaansa Korikouvot Kuusankoskelta, joka on ennen viikonloppua sarjassa seitsemäntenä. Syyskauden kohtaamisen Kuusankosken Urheilutalon ennätysyleisön edessä voitti Kataja luvuin 86-72.
 
Korikouvot on Kouvojen kakkosjoukkue, joka pääosin koostuu Kouvojen laadukkaan juniorikoulun läpikäyneistä nuorista pelaajista. Täksi kaudeksi Katajaan siirtyneen Jukka Toijalan Kouvojen mestaruusvuosien pelikavereista Korikouvojen joukkueessa ovat esiintyneet kokeneet takamiehet, 31-vuotias Tomi Hautala (188 cm) ja 29-vuotias Mikko Sydänmaanlakka (183 cm). Sydänmaanlakka on tehnyt keskiarvokseen 14,5 pistettä hyvällä tarkkuudella (kakkoset 52,8 %, kolmoset 53,1 % ja vaparit 88,2 %).
 
Korikouvojen parimetrinen jenkkivahvistus Morgan Bell on vastannut joukkueen pistetehtailusta tehoillaan 28,3 pistettä ja 12,6 levypalloa, joilla lukemilla hän sijoittuu sarjan piste- ja levypallotilaston kolmannelle sijalle. Yhden ottelun piste-ennätyksekseen hän on tehnyt 54 pistettä.
 
Erikoisuutena voidaan mainita, että Korikouvot on Kouvojen kasvattajajoukkueena käyttänyt tämän kauden otteluissaan yli kahtakymmentä eri pelaajaa. Joukossa ovat esiintyneet myös Kouvoihin siirtyneet Kuopion Linkin nuoret kasvatit, 21-vuotias Timo Turunen (190 cm), 20-vuotias Joonas Korhonen (198 cm) ja 18-vuotias Antti Siimes (196 cm). Joukkuetta valmentaa Kouvojen mestaruusvuosilta tuttu sentteri Kalle Rentto.
 
Kataja jatkaa edelleen vahvaa menoaan kohti tavoitteena olevaa sarjanousua. Viime sunnuntaina Kataja voitti kotonaan Hyvinkään Pontevan 114-64. Ottelun tehomiehinä esiintyivät kotijoukkueen jenkkivahvistukset. Carl Howell (196 cm) teki kauden piste-ennätyksekseen 43 pistettä ja Clifton Jones (201 cm) hallitsi puolustuspäätä seitsemällä torjunnalla ja viidellä riistolla. Pirteästi esiintyi myös 18-vuotias Lasse Aavamäki (209 cm), joka teki ottelussa kauden piste-ennätyksensä, 10 pistettä.
 
Mikäli Kataja selviytyy Korikouvoista voitokkaasti, joukkueella on mahdollisuus varmistaa suora nousu SM-sarjaan kauden viimeisessä kotiottelussaan lähintä uhkaajaansa FoKoPoa vastaan ensi sunnuntaina.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 15.
 


< Takaisin | Sivun alkuun