kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

Lehdistötiedote 1.3.2001


Varmistuuko nousu SM-sarjaan?
Kataja kohtaa FoKoPon ratkaisuottelussa

Koripallon I divisioonan kärkiseura Joensuun Kataja kohtaa kauden viimeisessä kotiottelussaan Forssan Koripojat sarjan kärkiottelussa sunnuntaina. Syyskauden sarjakohtaamisen joulukuun alussa Forssassa Kataja voitti 92-77.
 
FoKoPo on sarjakakkosena Katajan lähin uhkaaja, joka vielä voi estää joensuulaisten suoran nousun SM-sarjaan. Lähtökohdat otteluun ovat selvät: voitolla tai alle 15 pisteen häviöllä Kataja varmistaa suoran nousun itselleen.
 
FoKoPon oljenkorsi suoraan nousuun puolestaan edellyttää yli 15 pisteen voittoa Katajasta ja voittoa Super-Panttereista kauden viimeisessä sarjaottelussaan sekä Katajan kompurointia vieraspeleissään Kauhajoen Karhua ja Oulun HiTech Basketia vastaan.
 
FoKoPo on pelannut vahvan kauden varsin nuorella joukkueella, jossa yli puolet pelaajista on alle 20-vuotiaita. Joukkueen ehdoton vahvuus on ollut tasaisuus; peräti seitsemän pelaajaa on tehnyt pisteitä yli kymmenen pisteen keskiarvolla takamies Ari Mikkolan (188 cm) ollessa joukkueen paras pistemies (15,8 pistettä).
 
Korin alla häärivät jenkkivahvistukset Anthony Dent (205 cm) ja vanhempi veljensä Rodney Dent (209 cm). Koko kauden FoKoPossa pelannut 25-vuotias Anthony on sarjan levypallotilastossa viidentenä (11,5 levypalloa). Hänen pistekeskiarvonsa on 13,2 pistettä. Vuoden alusta joukkueeseen liittynyt 30-vuotias Rodney puolestaan on pelannut tehoilla 12,9 pistettä ja 9,4 levypalloa.
 
FoKoPoa valmentaa Jari Marjamäki, joka on saavuttanut Suomen mestaruuksia Forssan Alun naisten joukkueen peräsimessä.
 
Kevään ratkaisuottelun alla Katajan voittoputki on 19 ottelun mittainen eikä joukkue ole tällä kaudella hävinnyt yhtään sarjaottelua kotonaan. Puhtaan kotitilin säilyminen toisi Katajalle tavoitteena olevan nousun SM-sarjaan 18 vuoden tauon jälkeen.
 
Sunnuntain ottelu alkaa klo 18.
 


< Takaisin | Sivun alkuun