kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

Karjalainen 5.3.2001


Eero Oksava on nähnyt kaiken
"Hieno tunne, kun saavutimme sen, mitä tavoiteltiin"

Petri Siitonen

 
Joensuun Katajan koripallojaoston puheenjohtajalle, Eero Oksavalle, nousu SM-sarjaan Katajan riveissä oli jo neljäs. Aiemmat kokemukset nousuhuumasta tulivat pelaajana ja valmentajana.
 
– Kieltämättä nyt on hieno tunne. Saavutimme sen, mitä tavoittelimme eli sarjanousun, lähes liikuttunut Oksava kertoo.
 
Puheenjohtaja muistuttaa, että paluu pääsarjaan ja parrasvaloihin on tietysti hieno asia koko seuralle, mutta samalla myös Koripalloliiton itäiselle alueelle sekä koko lajille.
 
Parhaat muistot pelaajauralta
 
– Mukavia muistojahan niistä on jäänyt, tosin aikaa on kulunut pelaajavuosista jo niin paljon, että yksityiskohtia ei voi tarkasti muistaa, Oksava sanoo.
 
Pitkän uran Katajassa luonut Oksava aloitti pelaajamisen seurassa jo 40 vuotta sitten. Mies oli tärkeällä takamiehen tontilla nostamassa Katajaa mestaruussarjaan ensin 1968–69 ja toisen kerran kauden 1975–76 päätteeksi.
 
Valmentajan pallilla Oksava istui, kun seura viimeksi pääsi pääsarjaan kauden 1981–82 päätteeksi.
 
– Pelaajana sarjanousu tietysti maistui makeammalta kuin esimerkiksi nyt seurajohtajana, tyytyväinen Oksava tunnustaa.
 
– Valmentajana ja puheenjohtajana tietää, että huuma kestää hetken ja työt sen kuin lisääntyvät, Oksava jatkaa.
 
"Välillä tuntui toivottamalta"
 
Viimeisen mestaruussarjakauden jälkeen tuloksena oli tippuminen sarjaporrasta alemmaksi ja sieltä muutaman vuoden jälkeen aina II divisioonaan asti.
 
– Välillä tuntui aika toivottamaltakin, mutta kun tietää, että tähän urheiluun ja palloiluun kuuluu lasku- ja nousukausia, niin laihojenkin vuosien yli päästiin, Oksava muistelee menneitä aikoja.
 
Nyt puheenjohtaja luo katseen tiukasti muun seurajohdon kanssa ensi kauteen. Kaksi kertaa seura on tehnyt ns. ranskalaisen visiitin pääsarjaan, mutta tällä kertaa on vakaa tarkoitus säilyttää paikka parhaiden joukossa pitkäksi aikaa.
 
– Uskon, että pystymme vakiinnuttamaan paikkamme SM-sarjassa. Meillä on joukkuetta ajatellen kasassa vahva pohja, jota pyrimme vahvistamaan yhdellä tai korkeintaan kahdella kovan tason pelaajalla, Oksava toteaa.
 
Yli 40 vuotta Katajan koripallotoiminnassa toimineelle Oksavalle, jos kenelle, nousun suo.
 
– Tottakai joskus on ollut mielessä jättää hommat nuoremmille, mutta aina päivä on paistanut heikompienkin aikojen jälkeen ja tässä sitä vielä ollaan, Oksava naurahtaa.
 
© Karjalainen
 


< Takaisin | Sivun alkuun