kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

Lehdistötiedote 8.3.2001


Viimeisillä otteluilla vain kosmeettinen merkitys
Kataja päättää kautensa vieraissa Kauhajokea ja Oulua vastaan

Koripallon I divisioonaa tukevasti koko kauden hallinnut Joensuun Kataja päättää kautensa vierasotteluilla Kauhajoen Karhua ja Oulun Hitech Basketia vastaan. Otteluilla ei ole joensuulaisille kuin kosmeettinen merkitys, sillä Kataja varmisti jo suoran nousun SM-sarjaan kauden viimeisessä kotiottelussaan viime sunnuntaina voittamalla riemukkaasti lähimmän uhkaajansa FoKoPon 89-73. Tosin kahdella voitolla Kataja voi nousta I divisioonan maratontaulukossa Kotkan Pelikarhujen rinnalle jaetulle neljännelle sijalle.
 
Viikonlopun ensimmäisessä vierasottelussaan lauantaina Kataja kohtaa sarjassa kahdeksantena olevan Kauhajoen Karhun, jonka se voitti kotonaan syyskaudella luvuin 106-86. Kauhajoen tehomiehinä sarjassa ovat esiintyneet monipuolinen jenkkivahvistus Greg Gibson (203 cm) keskiarvolla 28,0 pistettä, nuorten maajoukkuetakamies Antti Rantamäki (20,8 pistettä) ja kolmostykki Mika Rinne (17,5 pistettä). Gibson, jota Katajakin havitteli riveihinsä kaksi vuotta sitten, on sarjan toiseksi paras pistemies ja levypallotilastossa yhdeksäntenä 9,2 levypallon keskiarvolla. Hän on myös tehnyt sarjan yhden ottelun piste-ennätyksen, 57 pistettä, ottelussa Porvoon Tarmoa vastaan.
 
Kataja karistaa divisioonan pölyt jaloistaan kauden päätösottelussaan sunnuntaina Oulussa Hitech Basketia vastaan. Oululaiset ovat varmistaneet sarjassa kolmannen sijan, jolla he pääsevät SM-karsintasarjaan yhdessä divarikakkosen, FoKoPon, sekä mestaruussarjan toiseksi ja kolmanneksi viimeisen joukkueen kanssa. SM-karsintasarjan voittaja ja kakkonen pelaavat SM-Koriksessa kaudella 2001-2002.
 
Syyskauden kotiottelussaan Kataja voitti Oulun Hitechin tiukkojen vaiheiden jälkeen 84-76. Oulun tehoista ovat vastanneet jenkkivahvistukset James Voskuil (203 cm) keskiarvolla 23,9 pistettä/8,4 levypalloa ja kaksimetrinen Marquis McDoucald (22,5/10,5) sekä tarkkakätinen takamies Juha Valkama (17,0 pistettä). Valkama johtaa myös sarjan syöttötilastoa 94:llä syötöllä ja käy tiukkaa kamppailua syöttökuninkuudesta yhdessä Katajan pelintekijän, Jukka Toijalan, kanssa. Toijala on tarjoillut kaudella 93 namupassia.
 
- Ajatukset alkavat olla jo ensi kauteen valmistautumisessa. Viikonlopun otteluissa on hyvä mahdollisuus antaa enemmän peliaikaa sellaisille pelaajille, jotka eivät ole kauden aikaisemmissa otteluissa paljon minuutteja saaneet. Esimerkiksi nuori 18-vuotias sentterilupaus Lasse Aavamäki (209 cm) tulee saamaan kokemusta kasvattavia peliminuutteja, toteaa Katajan päävalmentaja Timo Heinonen tavoittena olleen sarjanousun varmistuttua.
 


< Takaisin | Sivun alkuun