kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

3.4.2001


Naisjoukkue päätti kautensa
Pääsy 1. divisioonakarsintoihin iloinen yllätys

Katajan naisten kausi päättyi viikonvaihteessa 31.3.-1.4. Turussa. Kolmesta ottelustaan joukkue voitti yhden jääden näin omassa lohkossaan kolmanneksi, kun ainoastaan kaksi parasta selvitti tiensä jatkoon.
 
Katajan kanssa samalta itä-keskinen-kaakko -alueelta karsintaturnaukseen oli tiensä raivannut Kouvottaret Kouvolasta. Sarjataulukon valossa Kataja ei olisi suoraan selviytynyt karsintaan. Paikka aukesi, kun Kotkan Peli-Karhut luopui jatkopeleistä.
 
Katajan karsintalohko oli yllättävän tasainen. Jatkoon selviytyneet joukkueet, HJB (Hyvinkää) sekä RieMu (Turku), käänsivät pelit edukseen kokemuksensa ja varmuutensa kautta. Nämä joukkueet olivat pelanneet kauden aikana Katajaan verrattuna kaksinkertaisen määrän kovatasoisia otteluita, mikä ei voinut olla näkymättä tiukoissa otteluissa. Kovien pelien puute tai niiden vähyys onkin yleinen ongelma kaikille itäisen alueen koripallojoukkueille.
 
Ensimmäinen ottelu HJB:tä vastaan alkoi tasaisissa merkeissä. Toinen jakso oli kuitenkin Katajalle synkkä: vastustajan murskaava paikkapuolustus jäädytti joukkueen hyökkäystehot; joukkue teki jaksolla ainoastaan 5 pistettä! Tätä eroa ei saatu kiinni muillakaan jaksoilla, joten peli päättyi HJB:n voittoon 53-77 (20-40).
 
Otteluun Oulun NMKY:tä vastaan joukkue latautui mainiosti ja pelasi sen uhrautuvasti. Yhteispeli oli lähes saumatonta ja toimi mutkattomasti. Peli päättyikin ansaitusti Katajan voittoon 70-58 (33-27).
 
Turnauksen mielenkiintoisin ryhmä oli kiistämättä Turun RieMu. Sama ryhmä pelaa sekä 35- että 40-vuotiaiden ikänaisten SM-sarjoissa, aikoinaan se on myös pelannut naisten SM-sarjassa ja ykkösdivarissa. Joukkue on hitsautunut yhteen aikojen saatossa; se pelaa vanhoja kuvioitaan kokemuksella jälkikasvun kannustaessa vaihtopenkillä. Katajan nuori joukkue kärsi tappion tälle konkariryhmälle luvuin 54-67 (18-33).
 
Katajan joukkue oli liikkeellä varsin kapealla pelaajamateriaalilla, sillä JoKoPon päällekkäiset pelit Jyväskylässä estivät muutaman naapuriseuran nuoren pelaajalupauksen pelaamisen Katajan paidassa. Pistevastuuta joukkuueessa kantoi varsin suppea ryhmä. Eniten pisteitä turnauksessa keräsivät alapelaajat Paula Karhunen sekä Anne Keronen ja laitapelaajat Suvi Essell, joukkueen kapteeni Kaisu Piiroinen ja loukkaantumisestaan toipuva Jenni Hämäläinen.
 
Turnauksen anti oli joukkueelle kuitenkin positiivinen, sillä loukkaantumisten varjostamalla kaudella selviytyminen karsintoihin oli loppujen lopuksi kuin voitto.
 
Turnaustulokset ja -taulukko
 
1. 4. 2001
HJB -- RieMu76-72 (49-30)
JoKa -- ONMKY70-58 (33-27)
ONMKY -- HJB41-72 (22-25)
RieMu -- JoKa67-54 (33-18)
31. 3. 2001
HJB -- JoKa77-53 (40-20)
RieMu -- ONMKY53-45 (31-26)

 
joukkue O V T koriero
pisteet
HJB330225-166
6
RieMu321192-175
4
JoKa312177-202
2
ONMKY303144-195
0

 
Loukkaantumiset rasittivat kautta
 
- Loukkaantumisia on kauden aikan ollut runsaasti. Nilkkoja on pyörinyt ja poksunut. Myös ainoan todellisen takapelaajan, Johanna Mäkihonkon, puuttuminen polvivamman vuoksi on häirinnyt peliä, kertoo kapteeni Kaisu Piiroinen.
 
- Espoosta tullut pitkä ja ulottuva Paula Karhunen oli todellinen kultakimpale, sillä meiltä on aina puuttunut toinen hyvä, liikkuva sentteripelaaja. Paulan kokemus on ollut tiukoissa peleissä korvaamatonta.
 
Karhunen on pelannut Hongassa naisten ja junioreiden SM-pelejä sekä junioreiden mj-otteluita. Hän myös valmentaa JoKoPon junioreita.
 
- Näitä samaisia tyttöjä on pelannut meidänkin peleissä hyvällä menestyksellä. Joukkue on muutenkin nuorentunut hurjasti ja tällä kaudella ovat nuoret pelaajat ottaneet hyvin vastuuta, Piiroinen jatkaa.
 
- Pelaajamateriaali on kuitenkin ollut liian kapea: alotusviisikon takaa löytyy liian vähän ratkaisuihin kykeneviä pelaajia. Joka tapauksessa joukkuehenkemme on ollut loistava ja Raija Kerosen astuminen joukkueenjohtajan saappaisiin mainio asia, kertoo Kaisu.
 
Joukkuetta on kaudella valmentanut Cristian Grigore.
 


< Takaisin | Sivun alkuun