kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 31.1.2002


Kataja KTP:n kimppuun revanssimielellä

SM-Koriksen jatkuessa sarjatauon jälkeen saa Joensuun Kataja vieraakseen sunnuntaina maineikkaan Kotkan Työväen Palloilijat. Ennen kauden neljättä kohtaamistaan joukkueet ovat tasapisteissä sarjan jaetulla kakkossijalla.
 
Syyskauden kahdessa ottelussa Kotkan Karhuvuoressa menivät voitot tasan ja joukkueiden edellisen kohtaamisen Joensuussa joulukuun lopussa KTP voitti kymmenellä pisteellä.
 
Eero Saarisen toista kauttaan valmentama KTP on pelannut vahvan kauden. Nuori kotkalaisjoukkue pelaa nopeaa hyökkäyspeliä ja puolustaa aggressiivisesti.
 
Joukkueen monipuolinen jenkkikaksikko sopii hyvin kotkalaisten pelitapaan. Ronald DeGray (201 cm) on vaarallinen molemmissa päissä kenttää (23,4 pistettä, 12,7 levypalloa ja eniten torjuntoja SM-sarjassa, 2,09 torjuntaa ottelua kohden). Kenneth Price (192 cm) johtaa kotkalaisten peliä tehoilla 20,4 pistettä, 6,7 levypalloa ja 3,09 syöttöä. Viimeksi Price upotti Katajan 36 pisteellään.
 
KTP:n tehokkaan takamiesosaston täydentävät tällä kaudella miesten maajoukkueeseen noussut Anssi Kinnaslampi (14,6 pistettä) ja Team Componentasta Kotkaan siirtynyt Pasi Heinonen (9,8 pistettä). Joukkueen pitkää kotimaista kaartia edustavat Jani Jernvall, Markus Myllylä ja Mika Vekkilä.
 
Viisi voittoa peräkkäin ottanut Kataja oli mahtavassa vireessä ennen sarjataukoa häviten viimeisessä 11 ottelussaan ainoastaan KTP:lle. Andre Foreman on ollut yksi Katajan johtohahmoista tehoillaan 21,5 pistettä ja 7,1 levypalloa.
 
Sami Laaksonen (19,0 pistettä ja 5,4 levypalloa), Jukka Toijala (17,3 pistettä ja eniten syöttöjä SM-sarjassa, 5,05 syöttöä ottelua kohden) ja Clifton Jones (14,0 pistettä ja 11,3 levypalloa) ovat olleet Katajan muut tehomiehet.
 
- KTP on siinä mielessä optimaalinen vastustaja heti sarjatauon jälkeen, että latausta ei ainakaan tarvitse kaivaa esiin ottelua varten. Ilman muuta lähdemme hakemaan revanssia kotkalaisista, katsotaan pystymmekö kääntämään asetelmia edellisestä kohtaamisesta, toteaa Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Viimeksikään emme pelanneet huonosti, mutta Kotkan takamiehet Price ja Kinnaslampi yllättivät meidät tehokkuudellaan. Ehkä siinä ottelussa keskityimme liikaa DeGrayn pitämiseen.
 
- Edetään peli kerrallaan ja otetaan häviöistä opiksi. Seuraavan 19 päivän aikana joukkueella on vain yksi vapaapäivä, joten siinä on haastetta vähäksi aikaa, päättää Heinonen.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 17.
 
KTP-ottelun jälkeen Katajan seuraava kotiottelu on FoKoPoa vastaan su 17.2.
 


< Takaisin | Sivun alkuun