kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 4.2.2002


Katajalla kolmen kovan vierasottelun putki

Kotivoitollaan KTP:stä SM-Koriksen sarjakakkoseksi nousseella Joensuun Katajalla on tällä viikolla edessään kolmen kovan vierasottelun putki: keskiviikkona Lappeenrannan NMKY, lauantaina FoKoPo ja sunnuntaina Pussihukat.
 
Sarjataulukossa seitsemännellä sijalla oleva ja pudotuspelipaikasta kamppaileva LrNMKY on ollut Katajalle mieluinen vastustaja tällä kaudella. Joensuulaiset ovat voittaneet joukkueiden kaikki kolme aikaisempaa kohtaamista. Tosin viimeisin voitoista tuli ainoastaan kolmen pisteen erolla joulukuun lopulla Lappeenrannassa pelatusta ottelusta kahden aikaisemman kotiottelun päätyttyä selvemmin Katajan hyväksi.
 
Sunnuntain kierroksella LrNMKY voitti kotonaan Kouvot 12 pisteellä Ari Mikkolan huippupelin avulla. Täksi kaudeksi FoKoPosta Lappeenrantaan siirtynyt takamies heitti ottelussa 32 pistettä.
 
Lauantaina Forssassa Kataja kohtaa sarjanousijakollegansa FoKoPon ensi kertaa tällä kaudella. Nuori forssalaisjoukkue aloitti sarjan upeasti, mutta on kolmen peräkkäistappion myötä luisunut sarjataulukon yhdeksänneksi. FoKoPo on kuitenkin pelannut muita joukkueita vähemmän otteluja, joten forssalaisilla on edelleen hyvät mahdollisuudet päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin.
 
FoKoPo on varmasti yksi sarjan tasaisimmista joukkueista jokaisen pelaajan kyetessä ratkaisuihin. Joukkueen viisi parasta pistemiestä tekevät pisteitä yli kymmenen pisteen keskiarvolla. Kuudenneksi eniten pisteitä on tehnyt Saksan ammattilaiskausien jälkeen takaisin FoKoPoon palannut kolmoslinko Sami Marjamäki (9,1 pistettä). Eniten pisteitä joukkueessa on takonut miesten maajoukkueeseen tällä kaudella noussut 19-vuotias Jukka Kataja (18,1 pistettä).
 
Maajoukkueen kakkosvalmentajan Pekka Salmisen luotsaama Pussihukat Vantaalta haastaa Katajan sunnuntaina todelliseen kärkipään kamppailuun. Vantaalaiset hävisivät syyskaudella Katajalle Joensuussa 12 pisteellä ja varmasti halajavat revanssia tuolle ottelulle. Kaksi ottelua Katajaa vähemmän pelannut PuHu on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä.
 
Pussihukat on vahvistunut vuoden alusta virolaisesta A. Le Coqin joukkueesta Vantaalle siirtyneellä 34-vuotiaalla Kurk Leellä. 188-senttinen entinen NBA-peluri Lee on kolminkertainen Suomen mestari ToPon-ajoiltaan ja kovan luokan vahvistus aikaisemmin vain yhdellä jenkillä (Greqory McQuay) sarjaa tahkonneille vantaalaisille.
 
Kuusi ottelua putkeen voittanut Kataja jatkoi eilen hienoja esityksiään voittamalla kotonaan KTP:n kamppailussa, jossa oli panoksena sarjan kakkostila. Katajan valmentaja Timo Heinonen oli tyytyväinen tärkeistä sarjapisteistä ja joukkueen peliesityksestä.
 
- Puolustuspää toimi KTP-ottelussa koko ajan ja homma pysyy kasassa nykyään ihan eri tavalla kuin alkukaudella. Pelaajat ovat oppineet sarjan tavoille ja uskovat nykyään itseensä sekä koko joukkueen tekemisiin.
 
- Nyt keskitytään Lappeenrannan Namikan kohtaamiseen ja sen jälkeen mietitään seuraavia koitoksia, ei siinä sen kummempaa, toteaa Heinonen.
 
Katajan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 17.2. klo 17 FoKoPoa vastaan.
 


< Takaisin | Sivun alkuun