kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 14.2.2002


Kataja saa vastaansa FoKoPo:n

SM-Koriksen sarjakakkonen kohtaa sunnuntain kotiottelussaan pudotuspelipaikkaa tavoittelevan Forssan Koripojat. Kolme ottelua Katajaa vähemmän pelannut FoKoPo on kahden pisteen päässä viimeisestä play offs -paikasta.
 
Sarjanousijat ottivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella toisistaan mittaa viime lauantaina Forssassa Katajan selättäessä isäntänsä 20 pisteellä. Molemmilta joukkueilta puuttui ottelusta toinen jenkkivahvistuksensa: Katajan Clifton Jones oli kuumepotilaana ja FoKoPo:n Renaldo Johnson (200 cm) sivussa jalkapöydän murtuman takia. Jones ei pelannut myöskään Katajan tappiollisessa Pussihukat-ottelussa viime sunnuntaina, mutta palaa tositoimiin FoKoPo:a vastaan.
 
Nuori forssalaisjoukkue aloitti sarjan upeasti, mutta on kevään tappioiden myötä luisunut sarjataulukon kymmenenneksi. FoKoPo on kuitenkin pelannut muita joukkueita vähemmän otteluja, joten forssalaisilla on edelleen hyvät mahdollisuudet päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin.
 
FoKoPo on yksi sarjan tasaisimmista joukkueista jokaisen pelaajan kyetessä ratkaisuihin ja levypalloissakin forssalaiset ovat sarjan toiseksi ahnaimpia (37,4 levypalloa ottelua kohden). Joukkueen viisi parasta pistemiestä tekevät pisteitä vähintään kymmenen pisteen keskiarvolla.
 
Eniten pisteitä on takonut miesten maajoukkueeseen tällä kaudella noussut 19-vuotias Jukka Kataja (18,0). Jalkavaivaisen Renaldo Johnsonin tehot ovat olleet 14,1 pistettä ja 8,3 levypalloa. Laiturivahvistus Clifford Gray (196 cm) on sarjan toiseksi paras levypalloissa (13,3 levypalloa) ja pisteitä on syntynyt 13,9 pistettä ottelua kohden. Esa Mäki-Tulokas (13,8 pistettä) ja Mikko Jalonen (10,0 pistettä) ovat forssalaisten nuoren ratkaisijajoukon muita kärkinimiä.
 
Kuudenneksi eniten pisteitä forssalaisista on tehnyt Saksan ammattilaiskausien jälkeen takaisin FoKoPo:on palannut kolmoslinko Sami Marjamäki (9,4 pistettä). Joukkuetta valmentaa hänen veljensä Jari Marjamäki, jonka meriittilistalla on Forssan Alun naisten joukkueen luotsaaminen Suomen mestaruuteen 1993 ja 1994.
 
Lauantain voitto-ottelussa Forssassa Katajan tehomiehinä häärivät Andre Foreman (30 pistettä ja 11 levypalloa), levypalloennätyksensä kahminut Sami Laaksonen (25/15) ja kauden piste-ennätyksensä (20 pistettä) hyvällä tarkkuudella heittänyt Ilari Lahtinen.
 
- Forssassa voitettiin jopa yllättävän helposti, toista kertaa tuskin päästään niin helpolla. Meidän on varauduttava taas kerran forssalaisten monipuoliseen puolustusten vaihteluun, ennakoi viikonlopun kohtaamista Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 17.
 
FoKoPo-ottelun jälkeen Katajan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 3.3. klo 18 Kouvoja vastaan.
 
FoKoPo-artikkeleita
 
Forssan Lehti 28.9.2001
"FoKoPo SM-sarjan tilastokummajainen" >>
Kouvolan Sanomat 15.10.2001
"Lyhyt FoKoPo nöyryytti Kouvoja" >>
Kymen Sanomat 15.11.2001
"KTP marssi jo kohti voittoa, mutta FoKoPo ei tyytynyt osaansa" >>
 


< Takaisin | Sivun alkuun