kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 22.2.2002


Kataja Tampereelle Pyrbasketin vieraaksi

SM-Koriksen sarjakakkonen Joensuun Kataja matkustaa sunnuntaina Tampereelle viime kauden hopeajoukkueen Pyrbasketin vieraaksi. Nousukuntoinen Pyrbasket on voittanut viimeiset kolme otteluaan ja noussut sarjassa viidenneksi kahdeksan pisteen päähän joensuulaisista.
 
Syksyn sarjakohtaamisen Joensuussa Pyrbasket voitti jännittävien loppuvaiheiden jälkeen kolmella pisteellä.
 
Alkukaudella tamperelaisryhmä kärsi loukkaantumisista, mutta on nyt pääsemässä viime kauden veroiseen kuntoon ratkaisupelien lähestyessä.
 
SM-Koriksen vuoden 2000- ja 2001 -valmentajaksi valittu Jarmo Laitinen on onnistunut löytämään joukkueelleen kovat vahvistukset, vaikka toista jenkkivahvistusta on ehditty vaihtaa jo kaksikin kertaa.
 
Ashante Johnson (205 cm) on pelannut kauden alusta asti kovilla tehoilla (25,8 pistettä ja 10,7 levypalloa). Viime kaudelta tuttu Darrell Waters (190 cm) on puolestaan vahvistanut Pyrbaa viimeisissä 11 ottelussa 27,0 pisteen ja 10,2 levypallon keskiarvoilla, joten jenkkikaksikko on ehdottomasti yksi sarjan tehokkaimmista.
 
Pyrbasketin takamiehet Pietu Kätkä (9,8 pistettä), Riku-Pekka Jokinen (7,5 pistettä) ja viime kauden SM-Koriksen parhaaksi puolustuspelaajaksi valittu Tero Minetti (7,7 pistettä) tulevat ottamaan mittaa Jukka Toijalan (17,0 pistettä ja 4,67 syöttöä) johtamasta Katajan takamiesosastosta.
 
Kataja voitti viime sunnuntain kotiottelussaan helposti loukkaantumisista kärsineen FoKoPon ja tavoittelee tosissaan kotietua kevään pudotuspeleihin.
 
- Pyrbasket oli ennen kauden alkua yksi sarjan suosikeista ja on nyt vastaamassa ennakko-odotuksiin saatuaan rivinsä kuntoon loukkaantumisten ja jenkkivaihdosten jälkeen. Kova vääntö sarjapisteistä on Pyynikillä odotettavissa, ennakoi sunnuntain vierasottelua Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Meillä on harjoituksissa sattunut muutamia loukkaantumisia, joten on vielä epävarmaa saammeko täyden joukkueen matkaan Tampereelle. Mitään riskejä loukkaantumisten kanssa ei oteta tässä vaiheessa vaan tarvittaessa lepuutetaan loukkaantuneita pelaajia ja annetaan muille enemmän peliaikaa ja vastuuta.
 
Katajan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 3.3. klo 18 Kouvoja vastaan.
 
Sen lisäksi runkosarjassa Kataja kohtaa vielä kotonaan Äänekosken Huiman sekä vieraissa Namika Lahden ja BC Nokian. SM-Koriksen puolivälierät alkavat 26. maaliskuuta.
 


< Takaisin | Sivun alkuun