kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Koripallo-Kataja -lehti 26.2.2002


Joensuulainen korishuuma

Kuluvaan kauteen valmistauduttaessa kirjoitin syksyllä kausijulkaisuumme: "Lähtökohdat alkavaan kauteen näyttävät hyviltä. SM-huuma tarttuu ja kiinnostus koripalloa kohtaan 'kadunmiesten' ja penkkiurheilijoiden keskuudessa kasvaa."
 
Kausi on toki vielä kesken, mutta jo nyt voimme sanoa, että arvio oli oikea. Huuma ja aito innostus ovat todellisia: urheilutalo pullistelee yleisöä ja tunnelma on hyvä. Joukkueemme urheilullinen menestys on ylittänyt hurjimmatkin odotukset. Minimitavoitteemme, sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja, on tätä kirjoitettaessa muutaman voiton päässä ja play-off -peleihin pääsykin näyttää realistiselta.
 
Urheilullisen menestyksen ennakoiminen on hyvistä alkuasetelmista huolimatta vaikeaa. Erityisesti se on sitä nousijajoukkueen kohdalla. Menestyksemme eteen, vaikka kausi onkin vielä kesken, voimme todeta tehneemme oikeita asioita ja ratkaisuja sekä kauteen valmistautumisessa että kauden aikanakin niin "lippulaivamme" kuin muunkin seuratyömme suhteen.
 
Edustusjoukkuettamme on rakennettu harkitusti ja oikein. Sitä on ohjattu ja valmennettu ammattitaitoisesti. Kauden aikana olemme menestyksemme varmistamiseksi joutuneet tekemään myös kipeitä ratkaisuja, kuten toisen jenkkipelaajamme vaihdon. Ratkaisu oli vaikea, mutta perusteltu ja oikeaan osunut toimenpide.
 
Edustusjoukkueemme menestyksen ohella aivan erityinen ilonaihe on ollut junioritoiminnan merkittävä piristyminen ja muun seuratoiminnan lujittuminen. Juniorivalmentajien määrä, laatu ja osaamisen taso on kohonnut merkittävästi. Myös juniorimäärä on edelleen kasvussa. Tässä mielessä tilanne lienee paras Koripallo-Katajan historiassa. Meillä on joukkueet alueen sarjoissa kaikissa ikäluokissa niin tytöissä kuin pojissakin ja B-tytöt pelaavat ikäluokkansa SM-sarjaa.
 
Jatkossakin junioreista sekä nais- ja reservijoukkueesta huolenpito on tärkeää, jotta voimme antaa mahdollisuuden joensuulaiselle nuorelle edetä koriksessa aina kansalliselle huipputasolle asti niin halutessaan.
 
Talous on tämän päivän huippu-urheilun ja seuratoiminnan yksi peruspilari. Joensuulaisen "korishuuman" mahdollistajia ovat olleet yhteistyökumppanimme, tukijamme ja katsojat. Yhteistyökumppaneidemme ja tukijoidemme pitkäjänteinen sitoutuminen on ollut ja niin uskon on edelleenkin tukeva selkänoja meille lajitoimijoille kehittäessämme edelleen joensuulaista koripalloa.
 
SM-sarjaan nousu oli yhteinen projektimme, jossa onnistuimme. SM-sarjapaikan vakiinnuttamisessa, joka on myös yhteinen ponnistuksemme, olemme hyvässä myötätuulessa.
 
Vaikka koripallokausi onkin vielä kesken ja mahdolliset play-off -ottelut edessä, allekirjoittaneella on jo nyt ilo ja kunnia kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, loistavaa yleisöä ja seuratoimijoita kaudesta 2001-02. Toivottavasti voimme tarjota teille vielä hienoja play-off -elämyksiä kauden päätteeksi.
 
Eero Oksava
koripallojaoston pj.
 


< Takaisin | Sivun alkuun