kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 28.2.2002


Kataja saa taas vastaansa Kouvot

Joensuun Kataja kohtaa sunnuntain SM-Koriksen kotiottelussaan Kouvolan Kouvot joukkueiden viidennessä kohtaamisessa tällä kaudella. Sarjakakkonen Kataja tavoittelee kotietua pudotuspeleihin, kun taas 12. sijalle pudonnut Kouvot yrittää välttää SM-karsintasarjan.
 
Kauden sarjaotteluissa Kataja ja Kouvot ovat kohdanneet toisensa jo kolme kertaa. Joka kerta kentältä on poistunut voittajana Kataja.
 
Sen sijaan marraskuussa Cupin välierässä Kouvot raivasi Katajan tieltään helposti. Cup-finaalin kouvolalaiset hävisivät Hongalle.
 
Tammikuussa Kouvot sai ilokseen takaisen viime kausien EU-vahvistuksensa Phillip Jonesin, joka pelasi alkukauden Hongassa. Uuden-Seelannin maajoukkuetakamies ei kuitenkaan ole saanut käännettyä Kouvojen suuntaa ylöspäin vaikka on pelannut kuusi viimeistä ottelua kouvolalaisten riveissä 21,7 pisteen keskiarvolla. Katajaa vastaan Jones on pelannut tällä kaudella ainoastaan Hongan riveissä lokakuussa Espoossa pussittaen 18 pistettä kotijoukkueen rökälevoittoon päättyneessä ottelussa.
 
Kouvoilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, viimeisestä play offs -paikasta joukkue on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä. Se vaatisi heiltä kuitenkin voittoja lopuissa runkosarjan otteluissaan ja vastaavasti pahimpien kilpailijoiden pahaa epäonnistumista.
 
Nykyisellä tahdilla kouvolalaisilla on täysi työ välttää putoamiskarsintaan joutuminen. Siinä joukkuetta yrittävät auttaa mainiot jenkit Kenny Younger (23,5 pistettä ja 11,6 levypalloa) ja Sanjay Adell (20,9 pistettä ja 7,5 levypalloa).
 
Kouvojen takamieskolmikko Petri Jaakkola (13,5 pistettä), Tuomas Iisalo (7,1 pistettä) ja Juho Kailio (5,7 pistettä) on onnistuessaan vaarallinen kolmen pisteen heitoissaan.
 
Kataja on jo saavuttanut kirkkaasti tavoitteena olleen suoran säilymisen sarjassa ja tavoittelee nykyisellään kotietua pudotuspeleihin.
 
- Kouvot on ollut meille mieluisa vastustaja tällä kaudella cupin välierää lukuunottamatta. Phillip Jonesin mukaantulon myötä joukkue varmasti taistelee tosissaan vielä kauden loppuun asti, joten helppoon iltapuhteeseen kouvolalaisia vastaan on turha tuudittautua, tuumii Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
Polvivamman takia Pyrbasket-ottelusta poissa ollut Andre Foreman palannee tositoimeen sunnuntain ottelussa. Edellisessä Kouvot-ottelussa Foreman oli 30 pisteellään yhdessä 32 pistettä pussittaneen Jukka Toijalan kanssa joensuulaisten ratkaisupelaajia.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 18.
 
Runkosarjan viimeinen kotiottelu Katajalla on su 17.3. klo 18 Äänekosken Huimaa vastaan. Sen lisäksi joensuulaiset kohtaavat vielä vieraissa su 10.3. Namika Lahden ja ke 20.3. BC Nokian. SM-Koriksen puolivälierät alkavat ti 26.3.
 
Kouvolan Sanomien Kouvot-artikkeleita
 
25.2.2002
"Kouvoja alkaa jo huimata"
18.2.2002
"Vaihteeksi leppoisa ilta"
11.2.2002
"Kouvojen peli romahti kolmannella jaksolla"
7.2.2002
"Jones KTP:n kompastuskivi"
17.1.2002
"Pelastaja-Phill pääosassa"
 


< Takaisin | Sivun alkuun