kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 14.3.2002


Kataja päättää runkosarjan kohtaamalla Huiman kotona ja BC Nokian vieraissa

SM-Koriksen runkosarjan päätöskierroksilla Joensuun Kataja kohtaa sunnuntaina kotonaan Äänekosken Huiman ja keskiviikkona vieraissa BC Nokian. Kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä sarjakolmonen Kataja on jo varmistanut itselleen kotiedun pudotuspeleihin, 12. sijalla olevalla Huimalla puolestaan on kahdella voitolla vielä mahdollisuus välttää putoamiskarsintaan joutuminen. Sarjajumbo BC Nokian kohtaloksi on jo sinetöitynyt suora putoaminen.
 
Joulukuussa Kataja voitti sekä Huiman vieraissa että BC Nokian kotona tiukkojen vaiheiden jälkeen kahdella pisteellä.
 
Äänekosken Huiman peli lepää pitkälti maajoukkuetakamies Jyri Lehtosen ja joukkueen ulkomaalaisvahvistusten harteilla. 193-senttinen Lehtonen on sarjan paras kotimainen pistemies 25,6 pisteen keskiavolla ja toiseksi paras syötöissä (4,76 syöttöä).
 
Härkämäinen jenkkisentteri Kennedy Okafor (201 cm) on vahvistanut Huimaa 19 ottelussa tehoilla 20,9 pistettä ja 13,7 levypalloa. Joukkueen toinen jenkkivahvistus Andre McCullum matkusti sen sijaan kotimaahansa isänsä äkillisen sairastumisen vuoksi. Ranskalainen Ousmane Traore (197 cm) on pelannut Huimassa viimeiset yhdeksän ottelua tehoilla 7,9 pistettä ja 8,1 levypalloa.
 
Maajoukkuekokemustakin omaava sentteri Tero Rantaniva (10,4 pistettä ja 3,7 levypalloa), kaksinkertainen kolmen pisteen heittojen Suomen mestari Jouni Määttänen ja Kuopion Linkin kasvatti Timo Turunen kuuluvat huimalaisten kotimaisen kaartin mielenkiintoisimpiin nimiin.
 
Katajan lopullinen sijoitus SM-Koriksen runkosarjassa voi olla toinen, kolmas tai neljäs riippuen kahden viimeisen kierroksen tuloksista. Tiistaina 26. maaliskuuta alkaviin puolivälieriin joensuulaiset ovat joka tapauksessa varmistaneet jo kotiedun sarjan neljän parhaan joukkueen aloittaessa pudotuspelit kotonaan. Lopulliset otteluparit ovat selvillä runkosarjan päätöskierroksen (ke 20.3.) jälkeen.
 
- Sarjapaikastaan taisteleva Huima on erittäin vaarallinen, mutta samalla hyvä ja haastava vastustaja pudotuspelejä silmällä pitäen, toteaa Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Sarjan korikuninkuudesta vahvasti kilvoitteleva Äänekosken ylpeys Jyri Lehtonen on varmasti vaikea pysäytettävä, mutta ensisijaisesti keskitymme kahdessa viimeisessä runkosarjan ottelussamme oman joukkueen pelin hiomiseen kuntoon pudotuspelien ensimmäistä kierrosta varten.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 18.30.
 
Huima-otteluraportteja
 
Etelä-Suomen Sanomat 14.3.2002:
"Grant nousi esille ratkaisuhetkillä ja kaatoi Huiman"
Kouvolan Sanomat 11.3.2002:
"Kouvot heitti tauon jälkeen Äänekosken nurin"
 


< Takaisin | Sivun alkuun