kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

23.3.2002


B-tytöt kirivät voittoon SM-pronssiottelun 1. osassa

Katajan B-tyttöjoukkue nousi takaa-ajajan asemasta lähes uskomattomaan kahden pisteen voittoon Kaaron Roimasta lauantaina Joensuun Urheilutalolla pelatussa SM-pronssiottelun 1. osassa. Näin joukkue on yhden voiton päässä mitaleista. Ottelusarja jatkuu sunnuntaina länsirannikolla. Mikäli KaaRo voittaa, pelataan ratkaiseva 3. ottelu heti perään maanantaina Kaarolla.
 
Ottelun loppunumerot olivat 57-55 (10-17, 13-16, 18-14, 16-8).
 
Kaksi ensimmäistä jaksoa näytti, että silminnähden hermostunutta kotijoukkuetta viedään ja lujaa: hyökkäys oli seisovaa, vastustaja katkoi sisäänsyöttöyritykset, heitot eivät uponneet ja KaaRo näytti välillä jopa "kävelevän" korintekoon. Vieraiden peliä pyörittivät pelin alkupuolella etenkin Tiia Huuhka sekä Johanna Savolainen todella tehokkaasti. Kuvaavaa on, että Katajasta ei tuossa vaiheessa erityisen positiivisesti erottunut juuri kukaan. Vain pelintekijä Sini Lintunen yritti ajoittain haastaa vieraiden puolustusta.
 
Katajan heräämistä saatiin odottaa aina kolmannen jakson lopulle, kun koko ottelun alkupuolen uinaillut sentteri Sanna Kinnunen alkoi vihdoin saada otetta peliinsä. Erityisen tärkeä onnistuminen oli tytön aivan jakson loppusekunneilla upottama nätti kaukoheitto, jonka siivittämänä Kataja kuroi KaaRon etumatkan kuuteen pisteeseen, 41-47.
 
Viimeinen jakso oli kokonaisuutena luonnollisesti Katajan juhlaa (16-8), mutta helposti voitto ei todellakaan irronnut. Taistelussa vastustajan rinnalle ja ohi pääsemiseksi tarvittiin koko pelanneen viisikon lähes ennennäkemätön piristyminen niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin.
 
Jos pisteet pelin 3 ensimmäisen jakson aikana olivat tulleet enemmän tai vähemmän kontrolloimattoman hyökkäämisen tuloksena ja puolustus oli vuotanut luvattoman monta kertaa, niin nyt oli pelissä toinen sävel: kun pallo pelattiin sisään Sanna Kinnuselle, hän joko haastoi puolustajansa ja ajoi onnistuneesti korille, otti hyviä ratkaisuja kauempaa tai palautti pelivälineen vapaaseen paikkaan liikkuneelle takapelaajalle. Takapelaajista etenkin Marika Kettusen onnistuneet kolmen pisteen heitot olivat kotijoukkueelle elintärkeitä - toisaalta myös Laura Nupposen sekä Tiina Aaltosen parhaat hetket koko ottelussa osuivat ottelun tärkeille loppuhetkille.
 
Kun puolustuskin saatiin pitämään neljännellä jaksolla niin, että vastustajan ratkaisuyritykset tulivat usein vaikeista paikoista, ei Katajan voittotaisteluun mukaantulo ollut lopulta ihme.
 
Aivan loppuhetkillä Katajan johtaessa 2 pisteellä KaaRo sortui hätäilyyn: joukkue otti liian nopean ratkaisun, joka epäonnistui. Peliaikaa oli vielä n. 20 sekuntia ja loppuajan Kataja onnistui pitämään pallon hallussaan tarvitsematta edes yrittää korintekoa.
 
KaaRon parhaat lauantaina:
Tiia Huuhka 17/13, Johanna Savolainen 18/5/5 riistoa, Reija Raunela 8/8/4 syöttöä
Kataja:
Sanna Kinnunen 18/9, Sini Lintunen 11/6, Laura Nupponen 14/8, Tiina Aaltonen 5/5, Marika Kettunen 9/7
 
Ottelutilasto >>
Sanomalehti Karjalaisen otteluraportti >>
 


< Takaisin | Sivun alkuun