kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 4.4.2002


Kataja välieriin Namika Lahtea vastaan

Joensuun Kataja selvitti viimeisenä joukkueena tiensä SM-Koriksen välieriin voittamalla ratkaisevassa viidennessä puolivälieräottelussa kotonaan Lappeenrannan NMKY:n upean taistelun jälkeen 95-83. Välierät Kataja aloittaa vieraissa Namika Lahtea vastaan lauantaina, tiistaina joukkueet kohtaavat Joensuussa.
 
Toisessa välieräparissa kohtaavat hallitseva mestari Tapiolan Honka ja Kotkan Työväen Palloilijat. Puolivälierissä Honka pudotti jatkosta viime kauden hopeajoukkueen Pyrbasketin otteluvoitoin 3-0 ja KTP puolestaan kellisti Vilppaan voitoin 3-1.
 
Loppuotteluun selviää kolmella voitolla ja otteluparien häviäjien kohtalona on jäädä pelaamaan pronssista. Mestaruus saavutetaan kolmella voitolla, sen sijaan himmein mitali ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.
 
Namika Lahti ja Kataja päätyivät runkosarjassa tasapisteisiin, mutta lahtelaiset sijoittuivat sarjakakkoseksi voitettuaan joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset. Tämän turvin Namikalla on välierissä kotietu.
 
Syyskierroksella Namika Lahti aiheutti Katajalle kotitappion 78-80 ja toiseksi viimeisessä runkosarjan ottelussa Lahdessa Namika oli parempi 85-77.
 
Runkosarjan tilastojen valossa Lahti ja Kataja ovat varsin tasaväkisiä. Namika teki pisteitä keskimäärin 89,4 pistettä otteluissaan Katajan keskiarvon ollessa 87,0 pistettä.
 
Joukkueiden heittotarkkuudet olivat kahden pisteen heitoissa Kataja 55,0 % vs. Lahti 51,4 %, kolmen pisteen heitoissa Kataja 36,6 % vs. Lahti 36,0 % ja vapaaheitoissa Lahti 73,9 % vs Kataja 71,3 %. Namika otti levypalloja 38,5 ja Kataja 36,9 ottelua kohti.
 
Puolivälierissä lahtelaiset pudottivat jatkosta Pussihukat Vantaalta otteluvoitoin 3-0. Voitettuaan myös runkosarjan viimeiset kahdeksan ottelua Namika Lahti on parhaillaan 11 ottelun voittoputkessa.
 
Lahti on kahden vuoden takainen Suomen mestari ja viime kauden Cup-mestari. Viime vuoden SM-välierissä mestari-Honka kaatoi lahtelaiset voitoin 3-2. Namika voitti kuitenkin pronssia.
 
Namika Lahti suorastaan vilisee maajoukkuemiehiä ja pudotuspelikokemusta. Suomea miesten maajoukkuetasolla ovat joukkueesta edustaneet Juha Luhtanen, Teemu Laine, Toni Ilmonen, Jari Vekkilä, Sami Lehtoranta (205 cm) ja Tom Gustafsson (201 cm). Nuorten maajoukkuekokemusta omaavat puolestaan Roope Suonio, Sami Pekkola, Antti-Jussi Sipilä ja Antti Rantamäki.
 
Joukkueen jenkkivahvistuksina häärivät toissa kauden SM-sarjan parhaaksi ulkomaalaisvahvistukseksi valittu Marcus Grant (195 cm) ja kesken kauden Lahteen Puolasta saapunut Demetrius Cherry (201 cm). Ensimmäistä kauttaan Lahtea valmentaa toissa kaudella ToPon SM-finaaliin Lahtea vastaan luotsannut Tomi Kaminen.
 
SM-Koriksen nousijajoukkue Kataja taisteli viiteen otteluun venyneen puolivälieräsarjan Lappeenrannan Namikaa vastaan edukseen voitoin 3-2. Ratkaisuottelussa 30 pistettä punnertanut Sami Laaksonen (keskiarvot puolivälierissä 17,8 pistettä ja 5,6 levypalloa) oli makean voiton jälkeen huojentunut.
 
- Eivät pelit tästä ainakaan kovene. Puolivälierät Lappeenrantaa vastaan olivat ehdottomasti tämän kauden kovimmat pelit.
 
Laaksosen lisäksi Katajan voimahahmoja ottelusarjassa Lappeenrantaa vastaan olivat Andre Foreman (19,6 pistettä ja 7,4 levypalloa), pelintekijä Jukka Toijala (16,0 pistettä ja 4,6 syöttöä) ja Clifton Jones (13,8 pistettä ja 12,8 levypalloa).
 
- Reippailla mielin lähdemme välieriin haastamaan Lahtea. Namika on tosi kova joukkue, pelaajamateriaaliltaan sarjan laajin maajoukkuemiehineen ja kovine vahvistuksineen, joten se on ehdottomasti selkeä ennakkosuosikki meitä vastaan, toteaa Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä.
 
- Pelit Lappeenrantaa vastaan olivat juuri niin kovia kuin etukäteen odotimme, mutta jaksoimme uskoa voittoon lopussa. Uskon, että tulemme näkemään hyviä esityksiä välierissä myös vaihtopelaajiltamme heidän nyt saatuaan ensikosketuksensa todelliseen playoff-pelaamiseen, jatkaa Törmälä.
 
Välierät alkavat Lahdessa lauantaina Urheilukanavalla televisioitavalla ottelulla. Joukkueet kohtaavat toisensa Joensuussa ti 9.4. klo 18.30. Ennakkolipunmyynti otteluun alkaa perjantaina 5.4. Erä-Urheilussa.
 
Kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva välierä käydään Lahdessa la 13.4. Tarvittaessa neljäs välierä pelataan Joensuussa su 14.4. klo 18.30 ja viides välierä Lahdessa ti 16.4.
 


< Takaisin | Sivun alkuun