kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 17.4.2002


Kataja saa vastaansa KTP:n pronssitaistossa

Joensuun Kataja kohtaa kahden ottelun yhteistuloksella ratkaistavassa SM-Koriksen pronssitaistossa Kotkan Työväen Palloilijat. Joukkueet pelaavat ensimmäisen osaottelun torstaina Kotkassa ja ratkaiseva toinen ottelu pelataan lauantaina Joensuussa.
 
Välierissä Kataja taipui Namika Lahdelle ja KTP Tapiolan Hongalle otteluvoitoin 3-1. Ensimmäinen loppuottelu pelataan Espoon LänsiAuto Areenassa lauantaina. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla.
 
SM-Koriksen runkosarjassa Kataja ja KTP voittivat molemmat kertaalleen toisensa kotona ja vieraissa. Sarjataulukossa Kataja sijoittui kolmanneksi ja KTP neljänneksi.
 
Vuoden 1998 valmentajaksi valitun Eero Saarisen (kolme Suomen mestaruutta ja kolme Cup-mestaruutta ToPo, HNMKY, Pantterit ja Piiloset) toista kauttaan valmentama KTP on pelannut hienon kauden parantaen huimasti viime kauden kymmenettä sijaansa. Nuori kotkalaisjoukkue pelaa nopeaa hyökkäyspeliä ja puolustaa aggressiivisesti.
 
Joukkueen mainio jenkkikaksikko sopii hyvin kotkalaisten pelitapaan. 201-senttinen sentteri Ronald DeGray (pudotuspelikeskiarvot 24,3 pistettä, 8,3 levypalloa ja 2,13 torjuntaa) on vaarallinen molemmissa päissä kenttää ja 192-senttinen takamies Kenneth Price johtaa KTP:n peliä tehoilla 19,9 pistettä ja 3,88 syöttöä.
 
Miesten maajoukkueeseen tällä kaudella noussut takamies Anssi Kinnaslampi (16,3 pistettä) ja Team Componentasta Kotkaan täksi kaudeksi siirtynyt Pasi Heinonen (6,3 pistettä) yhdessä nuoren Joni Harjulan (4,4 pistettä) kanssa täydentävät Kotkan takamiesosaston.
 
Parimetriset Markus Myllylä (13,4 pistettä) ja Jani Jernvall (4,5 pistettä) kuuluvat kotkalaisten pitkien miesten kaartiin. Jernvall on voittanut SM-kultaa KTP:n paidassa 1994. Kaksikosta varsinkin Myllylä on noussut ratkaisijoiden joukkoon tämän kevään pudotuspeleissä.
 
Kataja kiusasi neljännessä välieräottelussa Namika Lahtea viimeiseen saakka, mutta joutui lopulta taipumaan jännittävien vaiheiden jälkeen 85-86.
 
- Kaksi viimeistä välieräottelua Lahtea vastaan olivat hienoja taisteluja joukkueeltamme ja mielellään olisimme lähteneet Lahteen vielä viidenteen otteluun, mutta Namika Lahti oli juuri tämän verran parempi ja ansaitsi voittonsa, harmitteli ratkaisuottelun pientä marginaalia Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Pronssi kiinnostaa kyllä kovasti ja uskonkin, että tulemme näkemään hienot pronssiottelut, sillä kotkalaiset varmaan himoitsevat mitalia samalla lailla, Heinonen ennakoi mitalitaistoa.
 
Pudotuspeleissä Katajan voimahahmoja ovat olleet Sami Laaksonen (19,1 pistettä, kolmen pisteen heitot 48,6 %), Andre Foreman (16,7 pistettä ja 7,2 levypalloa), Jukka Toijala (16,0 pistettä ja 4,11 syöttöä) ja Clifton Jones (15,8 pistettä ja 13,2 levypalloa). Myös Ilari Lahtinen (6,6 pistettä) ja Mikko Kyrö (5,0 pistettä) ovat koko ajan parantaneet esityksiään.
 
Lauantain ratkaiseva pronssiottelu alkaa Urheilutalossa klo 16. Liput ovat ennakkomyynnissä Erä-Urheilussa.
 
KTP-artikkeleita Kymen Sanomissa
 
15.4.2002
"KTP putosi pronssitaisteluun"
Markus Myllylä: "Otetaan mitali kotiin"
12.4.2002
"Honka ei enää taipunut"
"Owens oli ikävä yllätys"
11.4.2002
Anssi Kinnaslampi henkilökuvassa
8.4.2002
"Honka heti konkeloon"
"KTP jakaa palautetta ankeutta ennustaneille"
 


< Takaisin | Sivun alkuun