kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 15.5.2002


Kesä alkaa katukoriksesta!

Suomen Koripalloliiton järjestämä Fazer Street Basket –katukoriskiertue alkoi Nokialta toukokuun alussa. Kiertue saapuu Joensuuhun 22.5. klo 11.00. Jo kolmattatoista kertaa järjestettävä koko Suomen kattava kiertue on tarkoitettu ala-asteiden oppilaille ja heidän opettajilleen sekä kaikille koripallosta kiinnostuneille harrastelijoille. Urheilutalon parkkialueelle on tulossa lähes 400 nuorta, jotka on kutsuttu Joensuun alueelta.
 
Katukoriksen tarkoitus on saada mahdollisimman moni harrastamaan koripalloa myös silloin kun varsinainen sarjakausi ei ole käynnissä. Katukoriksesta on tullut vuosi vuodelta yhä suositumpi kesäpeli. Hanno Möttölän loistavat esitykset Yhdysvalloissa NBA:ssa ja suomalaisten pelaajien lisääntyvä määrä Euroopan kentillä ovat kasvattaneet jatkuvasti sekä perinteisen koripallon että katukoriksen harrastajamääriä.
 
Fazer Street Basket – huippupelaajat
 
Fazer Street Basket –kiertueeseen osallistuu joka vuosi nuoria suomalaisia huippukoripalloilijoita. Tänä kesänä mukana on KTP riveissä pelaava Anssi Kinnaslampi, joka palkittiin tämän kauden SM-koriksen vuoden puolustuspelaajaksi sekä oli parhaan pelaajan yleisöäänestyksen voittaja eli vuoden Adidas-pelaaja. Tämän lisäksi Anssi debytoi miesten maajoukkueessa ensimmäistä kertaa menneellä kaudella. Pussihukkien lupaus Kaisa Höök on toinen Fazer Street Basketin pelaajatähdistä. Kaisa pelasi toisen kauden naisten SM-sarjaa ja myös Kaisalla on jo kokemuksia naisten maajoukkueen leireilystä.
 
Mukana on myös miesten SM-sarjan nousijajoukkue Joensuun Katajan SM-pronssille johdattanut pelintekijä Jukka Toijala, joka valittiin SM-Koriksen vuoden pelaajaksi. Jukka on voittanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta ja on edustanut Suomea maajoukkueessa.
 
Edellisinä vuosina mukana ovat olleet mm. NBA:ssa ensimmäisenä suomalaisena pelannut Hanno Möttölä ja yhdysvalloissa yliopistossa hyviä otteita näyttänyt Tuukka Kotti.
 
Katukoripallon historiaa
 
Katukoriksen menestystarina alkoi vuonna 1974 erään amerikkalaisen pikkukaupungin kotipihalta. Scott Mc Neal –niminen nuori mies kyllästyi pelaamaan koripalloa pelkästään veljiensä ja kavereidensa kanssa ja keräsi kotikaupunkinsa korttelijengit yhteiseen turnaukseen. Kolme vastaan kolme –turnaukset ovat sittemmin kotiutuneet kaikille mantereille.
 
Suomeen Street Basket tuli vuonna 1989. Ensimmäinen turnaus pelattiin tuolloin Espoossa Tapiolassa. Suomen Koripalloliitto on järjestänyt katukoripallokiertueita vuodesta 1990. Erityisesti suuret kaupunkijuhlat, kuten Kotkan Meripäivät ja Kuopion Street Basket –tapahtuma ovat houkutelleet paljon ihmisiä katukoripallon pariin.
 
Street Basket on paljon muutakin kuin koripalloa
 
Katukoripallo-ottelut ovat monipuolisia, viihteellisiä tapahtumia. Pelien lisäksi sekä pelaajille että katsojille on tarjolla paljon erilaista oheisohjelmaa – tähtivierailuja, heittokilpailuja, musiikkia, virvokkeita sekä maistiaisia. Katukoriksesta on tullut monille olennainen osa kesänviettoa. Turnauksissa tavataan vanhoja ystäviä ja viihdytään koko perheen voimalla.
 
Fazer Street Basket jakautuu Pro- ja Fun–tapahtumiin
 
Toukokuun alussa alkava Fazer Street Basket –kausi on edellisvuosien tapaan jaettu kahteen tapahtumasarjaan. Fun–turnaukset ovat ala-asteen oppilaille suunnattuja nelituntisia tapahtumia, joissa oppilaat pääsevät kouluaikana pelaamisen ja muun oheisohjelman lisäksi tutustumaan mestaruussarjan ja maajoukkueen pelaajiin. Fun-tapahtumat keräävät lajille paljon uusia harrastajia, sillä jokaisessa joukkueessa saa olla vain kaksi lisenssipelaajaa, joista vain toinen on vuorollaan kentällä. Fun–tapahtumissa on kolme ikäsarjaa tytöille ja pojille.
 
Pro–turnauksissa voivat pelata kaikki koripallosta kiinnostuneet. Tapahtumat on jaettu eri sarjoihin osanottajien tason mukaan, SM-sarjasta alaspäin. Mukana on vuosittain ollut mm. yritysjoukkueita, juniorijoukkueita ikäluokittain, perhejoukkueita sekä miesten ja naisten joukkueita sarjatasoittain.
 
Lisätietoja Fazer Street Basket –turnauksista:
 
Ulla Karlsson
Suomen Koripalloliitto
040-556 7776
ulla.karlsson@skl.slu.fi
 
Anton Mirolybov
tiedottaja
Suomen Koripalloliitto
09-6132 0777
0400-958 073
anton.mirolybov@koripalloliitto.fi
 
Lisätietoja löydät myös webbisivuiltamme www.katukoris.net
 


< Takaisin | Sivun alkuun