kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Karjalainen 3.9.2001


Pyrbasket näytti Katajalle mallia

Petri Siitonen

 
Koripallon mestaruussarjassa viime kauden päätteeksi hopeamitalia juhlinut Pyrbasket näytti sarjanousija Joensuun Katajalle pelaamisen mallia. Rutinoidummat Tamperelaiset veivät voiton Nokian-harjoitusturnauksessa 76–90 (18–24, 21–21, 14–22, 23–23).
 
– Pyrbasket näytti, mikä on ero mestaruussarjan ja divarijoukkueen välillä. Heillä oli selvästi kovempi itseluottamus ja suoritusvarmuus.
 
Piirosen Mika jäi ainoana pelintekijänä kohtuuttoman kovan paineen alle, valmentaja Timo Heinonen harmitteli.
 
– Henkilökohtaisella tasolla teemme vielä liikaa sellaisia virheitä, joita mestaruussarjassa ei pitäisi tehdä. Oppirahojahan tässä vielä maksellaan, Heinonen tunnusti.
 
Valmentaja peräänkuuluttaa monen pelaajan kohdalta ammattimaisempaa suhtautumista pelaamiseen, etenkin silloin kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.
 
Toki Katajan pelistä löytyi myös paljon positiivista.
 
– Voitimme levypallot peräti 45–25. Muitakin tilastollisia osa-alueita oli kohdallaan. Lisäksi muutaman kaverin henkilökohtaiset suoritukset lämmittivät.
 
– Töitä tehtiin koko ajan kovasti niillä resursseilla, mitä käytettävissä oli.
 
Toijala palaa, Laaksonen kysymysmerkki
 
– Mika oli ainut takamiehemme ja pelasi täydet minuutit ja vieläpä ihan hyvin, mutta vaihtoehtojakin olisi kaivattu.
 
Piirosen saatua ottelun loppupuolella virhetilinsä täyteen sekosi Katajan peli melko totaalisesti.
 
Helpotusta valmentajalle ja koko joukkueelle tuo ykköstakamies Jukka Toijala, jonka maajoukkuepelit ovat tältä erää ohi. "Toikka" vapautuu seurajoukkueensa käytettäväksi johtamaan Katajan rivejä jo ensi viikon lauantaina Salossa pelattavaan Suomen Cupin otteluun Uudenkaupungin Korihaita vastaan.
 
– Toikan mukana olo tuo henkistä varmuutta koko ryhmään. Sami Laaksosen reisivamma on vielä suuri kysymysmerkki. Riskinottoon ei ole mitään syytä, sillä cupissa menestyminen ei ole niin iso tavoite.
 
Pisteet ja levypallot:
Ilari Lahtinen 18/7, Mika Piironen 1/1, Clifton Jones 24/18, Mikko Kyrö 9/5, Carl Howell 18/11, Kimmo Tolvanen 2/0, Janne Valtonen 4/2.
 
© Karjalainen
 


< Takaisin | Sivun alkuun