Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Nokian Uutiset 3.9.2001

Nokia vei oman turnauksensa voiton

Viikonvaihteen Päämies-koripalloturnaus päättyi isäntäjoukkue BC Nokian voittoon. Joukkue voitti palloiluhallilla kaikki kolme otteluaan ja kakkoseksi tuli Pyrbasket. SM-sarjaan noussut Joensuun Kataja oli kolmas ja ilman voittoja jäi Rekolan Urheilijat.

Avausottelussaan Nokia kohtasi Pyrbasketin ja ratkaisi voiton viimeisillä minuuteilla. Ensimmäisen neljänneksen Nokia voitti 32-27, kun vielä seitsemän minuutin kohdalla oltiin tasatilanteessa 16-16.

Toinen neljännes oli ensimmäiset viisi minuuttia tasaista, mutta jälleen lopussa Nokia kiristi johtoon ja tauolle lähdettiin tilanteessa 53-50. Kolmannen neljänneksen voitti Pyrbasket pistein 23-20 ja viimeiseen neljännekseen lähdettiin tilanteessa 73-73.

- Puolustuspään pelaaminen oli ajoittaista, mutta onneksi viimeiset minuutit viimeisellä neljänneksellä herättiin pelaamaan puolustuksessakin, Tommi Koskinen, Nokian päävalmentaja, totesi.

Rawlins näytti osaamisensa

Kotijoukkue pusersi lopussa voittolukemiksi 102-90. Joukkueen tehopakkaus oli Radecko Rawlins, joka pussitti 28 pistettä ja otti 10 levypalloa. Kahden pisteen heittojen onnistumisprosentti oli 55,6, kolmosten 25 ja vapareissa täydet sata.

Toinen onnistuja oli Timo Riihelä heitettyään 26 pistettä, joissa kolme onnistunutta kolmosta. Muista nokialaisista pisteitä tekivät Harri Jokinen 15, Markku Koivisto 11, Mikko Koivisto 9, Garcia Hopkins 7 ja Lauri Laihanen 6.

Levypallopelissä Nokia oli heikompi, ja se pisti myös valmentajan miettimään pitkän miehen hankkimista.

- Meillä on kiikarissa yksi pitkä kanadalainen pelaaja ja hänen kanssaan on suullisesti asia sovittu. Odotamme näinä päivinä allekirjoitettua sopimusta takaisin, jolloin mies olisi Nokialla syyskuun puolessa välissä.

Kataja kapsahti Nokiaan

Lauantaina Nokia kohtasi SM-sarjaan nousseen Joensuun Katajan ja piti ottelun hallinnassaan koko ajan. Voittolukemat olivat Nokialle 85-67 (49-41).

Katajalta puuttuivat Jukka Toijala, joka oli maajoukkueen mukana, ja Sami Laaksonen. Kummatkin jenkit pelasivat. Clifton Jones teki 15, kolme pistettä paremmin heitti Carl Howell.

- Toisella neljänneksellä olimme jo 19 pisteen karkumatkalla, mutta sitten unohdimme puolustuksen ja Kataja pääsi yhdeksän pisteen päähän. Kahden pelaajan puuttuminen varmasti vaikutti joukkueen peliin. Sarjassa joukkue on kova, Koskinen ennakoi.

Toisella puoliajalla Nokian johto vaihteli 6-10 pisteen välillä. Lopussa revähti 18 pisteen voitto.

Radecko Rawlins oli jälleen hyvällä pelipäällä; tuloksena oli 29 pistettä ja seitsemän levypalloa. Timo Riihelä pussitti 15 pistettä, Lauri Laihanen yhdeksän, Mikko Koivisto kahdeksan, kuten Garcia Hopkinskin. Harri Jokisen saalis oli seitsemän ja Aapo Kuuselan neljä pistettä.

Näytöstyyliin viimeinenkin

Rekolan Urheilijoita vastaan ei Nokialla ollut minkäänlaista hätää, sillä jo puoliajalla kotijoukkueen johto oli 70-40. Samaa tahtia mentiin loppuun saakka, ja nokialaisten voitto kirjattiin murskaavasti 117-81.

BC Nokian paras pelaaja oli Timo Riihelä, joka teki 25 pistettä ja otti neljä levypalloa. Harri Jokinen pääsi lähes samaan tehden 23 pistetä ja repien neljä levypalloa, jotka Nokia voitti 42-35. Tämä oli ainoa kerta viikonloppuna, kun Nokia voitti levypallot.

Radecko Rawlins pelasi 21 minuuttia ja upotti siinä ajassa 21 pistettä. Lisäksi Rawlins otti kolme levypalloa. Markku Koiviston saldot olivat 15/9, Huimasta tullut Lauri Laihanen teki lukemat 13/5, Jaakko Halme 8/4, Erkko Ojala 6/4, Garcia Hopkins 4/5, Aapo Kuusela 2/3 ja vähän aikaa pelannut Mikko Koivisto 2/1. Mikolla oli selkävaivoja, joten peliaika jäi pieneksi.