kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Karjalainen 9.9.2001


Kataja raivasi tien Cupin välieriin

Pekka Mäenpää, Salo

 
Joensuun Kataja ja Salon Vilpas ratkaisevat tänään, kumpi joukkueista pelaa syksyllä koripallon Suomen Cupin neljän joukkueen finaaliturnauksessa. Lauantaina iltapäivällä Vilpas pudotti jatkosta Lappeenrannan NMKY:n ja Kataja teki saman tempun luvuin 88–100 (46–49) Uudenkaupungin Korihaille myöhemmin illalla.
 
Katajan ja Uudenkaupungin pelissä näkyi selvästi pelaamattomuus ja myös kauden ensimmäinen tosipeli toi otteisiin pientä hermostuneisuutta.
 
Kataja oli alussa vaikeuksissa Korihaiden korkean puolustuksen kanssa, mistä seurasi pallonmenetyksiä ja turhaa hermostumista. Mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin Kataja pysyi koko ajan muutaman askeleen edellä Korihaita.
 
Kun Korihait yritti viimeisellä neljänneksellä puolustaa jo pienellä riskillä eroa kiinni, niin siinä vaiheessa Kataja onneksi osasi käyttää tilanteet hyväkseen.
 
Edes Uudenkaupungin Juho Terhon huikea loppuminuuttien heittopeli ei säikäyttänyt Katajaa, joka päästeli jopa korin jälkeen yhden miehen harppuunahyökkäyksillä puolenkymmentä koria.
 
Katajan ja Uudenkaupungin kamppailun yksi ratkaisu oli siinä, että Katajan jenkit ottivat selkävoiton naapurista. Sekä Clifton Jones että Carl Howell täyttivät paikkansa hyvin ja tekivät pistetä aina tarpeen vaatiessa.
 
Maajoukkuekiireiltään seurajoukkueen palvelukseen jälleen ehtinyt Jukka Toijala hoiti pelinjohdolliset hommat erinomaisesti ja myös jalkavaivoistaan pikkuhiljaa kuntoutuva Sami Laaksonen oli entisessä kotisalissaan hyvässä vedossa.
 
Valmentaja Timo Heinonen ei aseta joukkueelleen Vilpasta vastaan turhia paineita, sillä nousijajoukkueen roolissa peleihin voi lähteä ennakkoluulottomasti.
 
– Alku oli hermostunutta ja sekavaa. Me ollaan harjoiteltu tässä kokoonpanossa vasta viikko ja se näkyi, Heinonen sanoi.
 
Taktiikka toista amerikkalaispelaajaa vaihtanutta Vilpasta vastaan ei ollut aivan selvillä vielä alkuillasta, mutta yksi asia oli selvä.
 
– Tällä pelillä ei pärjätä. Kyllä meidän pitää parantaa, kolme viimeistä minuuttia Vilppaan ja Lappeenrannan pelistä nähnyt Heinonen sanoi.
 
Sami Laaksonen uskoo, että Vilpas ei lähde puolustamaan aivan yhtä aggressiivisesti kuin Uusikaupunki.
 
– Niillä on kokoakin paljon enemmän, Laaksonen totesi.
 
© Karjalainen
 


< Takaisin | Sivun alkuun