kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Karjalan Heili 30.9.2001


"Jämän donkki" -palkinto kiertää Katajassa ikuisesti

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu on toteuttanut Joensuun Katajan koripalloilijoille ainutlaatuisen ja ikuisesti kiertävän, näyttävän kiertopalkinnon. Se nimettiin luovutustilaisuudessa torstaina "Jämän donkiksi".
 
Tapani Siitonen (vas.), Mariella Marttinen, Henry Pyykönen, Eero OksavaKatajan koripallojoukkueelle luovutetun kiertopalkinnon ja siihen läheisesti liittyvän mitalin idean isä on Tapani Siitonen (vas.). Toteuttamisesta ovat vastanneet PKAMK:n opiskelijat Mariella Marttinen ja Henry Pyykönen. Ikuisesti kiertävän palkinnon vastaanotti puheenjohtaja Eero Oksava.
 
Kiertopalkintoon liittyvät myös mitalit. Jokaisen kotiottelun kentän paras, ei välttämättä siis kotijoukkueen paras, saa kohokuvioisen pienen mitalin ja vuoden kehityskykyisin pelaaja ison mitalin.
 
Kiertopalkinnon idea on lähtöisin jo pikkupoikana sydämensä koripallolle menettäneeltä, itsekin aikanaan koripalloa Katajassa pelanneelta, ammattikorkeakoulun puutekniikan koulutusohjelmajohtajalta Tapani Siitoselta.
 
Kiertopalkinnossa yhdistyvät metalli- ja puuosaaminen: palkinto on valettu pronssista marmorialustalle. Mitalit ovat sitä vastoin katajaisella alustalla.
 
Käytännön toteutuksen ovat tehneet kuvataiteen opiskelija Mariella Marttinen ja muotoilun opiskelija Henry Pyykönen.
 
Edellä mainittujen henkilöiden lisäksi luovutustilaisuudessa olivat läsnä mm. ammattikorkeakoulun rehtori Pentti Maljojoki, Koripallo-Katajan puheenjohtaja Eero Oksava ja edustusjoukkueen johtaja Jukka Törmälä.
 
Komean kiertopalkinnon kerrallaan vuodeksi haltuunsa saavan pelaajan kentällä esittämät otteet eivät riitä palkinnon saamiseen, vaan huomioon otetaan myös pelaajan toiminta ja esiintyminen kentän ulkopuolellakin.
 
© Karjan Heili
 


< Takaisin | Sivun alkuun