kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 8.10.2001


BC Jyväskylä Katajan vieraaksi

Kataja saa keskiviikkona vieraakseen pirteästi sarjan aloittaneen BC Jyväskylän. Molempien joukkueiden pelattua kolme ottelua on Jyväskylällä kaksi voittoa Katajan yhtä vastaan. SM-Koriksen avauksessaan jyväskyläläiset pitivät vieraissa tiukoilla Kouvoja häviten niukasti 75-78, voittivat kotonaan viime kauden hopeajoukkueen Pyrbasketin 84-71 ja eilen jopa viime kauden pronssijoukkue Namika Lahden 86-69.
 
BC Jyväskylä on jyväskyläläisen edustuskoripalloilun uusi lippulaiva SäyRi Basketin ja Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden päättäessä yhdistää miesjoukkueensa viime kauden päätteeksi. Joukkue sai itselleen SäyRi Basketin sarjapaikan SM-Koriksessa.
 
Valmentajaksi hankittiin kanadalainen Tom Johnson ja Äänekosken Huimasta joukkueeseen siirtyi maan parhaimpiin kaukoheittäjiin lukeutuva Jouni Määttänen. Joukkueen kotimaisen rungon muodostavat lisäksi takavuosien maajoukkuesentteri Pekka Markkanen (207 cm), nuorten maaottelukokemusta omaava Jussi Määttänen (201 cm) ja toissa vuonna ykkösdivisioonan parhaaksi pelaajaksi valittu takamies Petri Virtanen.
 
BC Jyväskylän vahvaa eturiviä täydentää aikaisemmin Tampereella ja Äänekoskella pelannut järkälemäinen jenkkivahvistus John Smith (203 cm ja 115 kg). Joukkueen toinen ulkomaalaisvahvistus on kanadalainen takamies Ali Wilmott (190 cm), joka oli kahden pelatun kierroksen jälkeen sarjan paras kolmen pisteen heitoissa huimalla 81,8 %:n tarkkuudella (johtaa tilastoa myös kolmen pelikierroksen jälkeen) ja on toisena riistotilastossa (4 riistoa/ottelu).
 
- BC Jyväskylä on yllättänyt monet lajin asiantuntijat vahvoilla otteillaan, joista osoituksena hienot esitykset Kouvoja ja Pyrbasketia vastaan, huomioi Katajan päävalmentaja Timo Heinonen loppuviikosta.
 
- Joukkueessa on paljon mestaruussarjakokemusta ja uusi valmentaja on tuonut virtaa porukkaan. Näistä lähtökohdista lähdemme heitä vastaan ilman muuta haastajina.
 
Keskiviikon ottelu alkaa Urheilutalossa klo 18.30.
 
Katajan seuraava kotiottelu on lauantaina 20.10. Uudenkaupungin Korihaita vastaan.
 
Keskisuomalaisen BC Jyväskylä -artikkeleita
 
8.10.2001   "Kuin rutiinivoittoa ottamassa" >>
2.10.2001   "Jokapaikan Wilmott johti BC Jyväskylän riemuvoittoon" >>
29.9.2001   "Äkäisempi komento, ärhäkämpää peliä" >>
30.8.2001   "BC Jyväskylään lisää kanadalaista osaamista" >>
25.4.2001   "BC Jyväskylä sai toisen Määttäsensä" >>

 


< Takaisin | Sivun alkuun