kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 19.10.2001


Kataja saa kimppuunsa Korihait ja Pussihukat

Kataja jatkaa kotiottelujen sarjaansa kohtaamalla lauantaina Uudenkaupungin Korihait ja sunnuntaina Pussihukat Vantaalta. Kataja ja Korihait ovat jumittuneet sarjan häntäpäähän kahden pisteen kerhoon, kun taas Pussihukat on kymmenellä pisteellään sarjakakkosena.
 
Syyskuussa Kataja voitti Korihait Suomen Cupin Semi Final Four -vaiheessa matkallaan Cupin lopputurnaukseen. Myös Pussihukat selvitti tiensä cupin Final Four -lopputurnaukseen, mutta joukkue luopui siitä samaan aikaan tapahtuvan Amerikan-pelikiertueen takia.
 
Korihaitten peli perustuu paljon jenkkivahvistusten Steffon Bradfordin (198 cm) ja Jamal Palmerin (205 cm) varaan. Laitahyökkääjä Bradford on korkealla sarjan tehotilastoissa 29,4 pisteen ja 11,0 levypallon keskiarvoilla. Palmerin vastaavat tehot ovat 18,2 pistettä ja 10,8 levypalloa.
 
Pelintekijä Juho Terho ja nuori takamies Mika Pitkäranta ottavat mittaa Katajan takamiesosastosta. Viime kaudella sarjan parhaaksi kuudenneksi mieheksi valittu kokenut takamies Pasi Kauha on toistaiseksi ollut sivussa loukkaantumisen takia, mutta saattaa palata pelikentille tänä viikonloppuna. Ensimmäistä kauttaan Uuttakaupunkia valmentaa kokenut Jukka Mantere.
 
Pussihukat on nuorekas vantaalaisjoukkue, joka sarjan ainoana joukkueena pelaa yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella. Joukkueen jenkkivahvistus on parimetrinen pomppuihme Gregory Mcquay.
 
Muulta osin hukkalauma koostuu nuorten maajoukkuekokemusta (ja vähän miestenkin) omaavista kotimaisista lupauksista. Torpasta Vantaalle siirtynyt laitahyökkääjä Timo Parviainen on joukkueen paras pistemies (16,8 pistettä), mutta varsinainen joukkueen ruumiillistuma on värikäs takamies Kimi Klingberg (16,7 pistettä).
 
Myös takamies Tommi Lyytinen ja ex-Pantteri Kimmo Muurinen takovat pinnoja yli kymmenen pisteen keskiarvolla. Pussihukkia valmentaa miesten maajoukkueen kakkosvalmentaja Pekka Salminen, joka yleensä peluuttaa koko joukkuettaan melkoisella vaihtoruletilla.
 
Katajan alku SM-sarjassa on ollut tahmea. Hienoja suorituksia ovat seuranneet heikot jaksot. Joukkue on johtanut jokaista otteluaan, mutta ei ole pystynyt puristamaan kuin yhden voiton.
 
- Pelimme ailahtelee kieltämättä liikaa. Kokemattomuuttamme maksamme vielä uuden sarjaportaan oppirahoja. Viikonlopun molempiin otteluihin lähdemme sarjanousijan ominaisuudessa haastajana, analysoi Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
Molemmat viikonlopun ottelut alkavat Urheilutalossa klo 17.
 


< Takaisin | Sivun alkuun