kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 1.11.2001


Kataja kohtaa Pyrbasketin

Katajan SM-Koris -kotiottelujen sarja jatkuu sunnuntaina Tampereen Pyrbasketia vastaan. Pyrbasket oli viime kaudella varsinainen sensaatio voittamalla runkosarjan ja taistelemalla itsensä lopulta SM-hopealle. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa viidentenä kaksi pistettä Katajaa edellä yhden ottelun joensuulaisia enemmän pelanneena.
 
Alkukaudella tamperelaisryhmä on kärsinyt loukkaantumisista. Parimetrinen Ville Selmgren on ollut toipilaana jo pitkään ja jalkavaivainen Rodney Walker vaihdettiin kolmen pelin jälkeen Dennis Edwardsiin.
 
Vuonna 2000 SM-Koriksen vuoden valmentajaksi valittu Jarmo Laitinen on jälleen kerran onnistunut löytämään joukkueelleen kovat vahvistukset.
 
29-vuotias Edwards on mm. IBA- ja USBL-liigojen korikuningas. Lisäksi hän on pelannut myös CBA:ssa, Espanjassa, Filippiineillä ja Koreassa. Viime kaudella hän voitti Korean liigan pistekuninkuuden 35,4 pisteen keskiarvolla. Neljässä ottelussaan Pyrbasketin riveissä hän on kerännyt tehoikseen 22 pistettä ja 10,5 levypalloa ottelua kohden.
 
Pyrbasketin toista jenkkiä Ashante Johnsonia Laitinen pitää viime kauden korikunkkua Damon Williamsia kovempana pelimiehenä ja tilastot puoltavat lausuntoa. Johnson johtaa sarjan pistetilastoa 31,3 pisteen keskiarvolla ja lisäksi mies on ottanut 11,3 levypalloa ottelua kohden.
 
Tamperelaisten paras kotimainen pistemies on takamies Riku-Pekka Jokinen (10,7 pistettä), joka keväällä kävi neuvotteluja myös Katajan kanssa. Pelinjohtaja Tero Minetti tulee ottamaan myös mittaa Jukka Toijalan johtamasta Katajan takamiesosastosta.
 
Kataja voitti toissa viikonloppuna molemmat kotiottelunsa nousten pudotuspeliviivan yläpuolelle. Menneenä viikonloppuna joensuulaisilla oli peleistä vapaa viikonloppu.
 
- Pyrbasket on yksi sarjan suosikeista, jota vastaan meidän täytyy joukkueena onnistua sataprosenttisesti. Toivottavasti toissa viikonlopun ote on säilynyt otteissamme, toteaa Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Tamperelaisten peli perustuu paljon kovien jenkkien varaan, joten heidän koritehtailuaan lähdetään estämään.
 
Sunnuntain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 17.
 
Pyrbasket-otteluraportteja joukkueen Internet-palvelussa >>
 
Pyrbasket-pelin jälkeen seuraava kotiottelu on keskiviikkona 14.11. Namika Lahtea vastaan.
 


< Takaisin | Sivun alkuun