kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 5.11.2001


Kataja ottaa kahdesti peräkkäin mittaa Kouvoista

Joensuun Katajan koripallomiehistö matkustaa tiistaina Kouvolaan ottamaan mittaa Kouvoista television Urheilukanavalla suorana lähetyksenä nähtävässä SM-sarjan ottelussa. Lauantaina samat joukkueet kohtaavat Cupin Final Four -lopputurnauksen välieräottelussa Espoon LänsiAuto Areenalla.
 
Kouvot nousi sunnuntain vierasvoitollaan Namika Lahdesta SM-sarjan kuudennelle sijalle ollen kaksi pistettä edellä ottelun vähemmän pelannutta Katajaa.
 
Kouvoilla on ollut päänvaivaa loukkaantumisista. Vuoden 2000 tulokkaaksi SM-sarjassa valittu takamies Jarno Mäkelä on ollut pitkään loukkaantuneena, vahvan alkukauden pelannut joukkueen ranskalainen eurovahvistus Stephane Dondon matkasi takaisin kotimaahansa jalkaan tulleen murtuman takia ja viimeisimpänä sivussa on ollut kultaranne Petri Jaakkola.
 
Loukkaantumisista huolimatta Kouvot on puristanut vierasvoitot kahtena edellisenä viikonloppuna. Varsinkin 19-vuotias heittävä takamies Tuomas Iisalo on noussut hienosti esiin auttaen joukkueensa voittoihin Uudestakaupungista ja Lahdesta.
 
Kataja esitti hienoja otteita cupin Semi Final Four -turnauksessa Salossa syyskuussa, mutta sarjaotteluissa ei ole ollut samaa rentoutta. Joensuulaiset ovat johtaneet jokaista otteluaan, mutta hyviä esityksiä seuranneet huonot jaksot ovat useasti kääntäneet voiton vastustajille. Viimeksi sunnuntaina Kataja taipui niukasti viime kauden hopeamitalisti Pyrbasketille kiusattuaan tamperelaisia ottelun loppuhetkille asti.
 
Parhaiten katajalaisista SM-sarjavauhdissa ovat kestäneet Clifton Jones, joka on sarjan tarkin kahden pisteen heitoissa ja pelintekijä Jukka Toijala, joka johtaa syöttötilastoa.
 
- Kieltämättä emme ole vielä saaneet parasta osaamistamme esiin sarjaotteluissa, mutta parempaan suuntaan joukkue on koko ajan menossa. Uskon, että Kouvoja vastaan latausta on riittämiin Jukka Toijalan ja Sami Laaksosen esiintyessä entiselle kotiyleisölleen ja Cupin lopputurnaus on hieno kokemus nuorille pelaajillemme, puntaroi Katajan päävalmentaja Timo Heinonen alkavan viikon urakkaa.
 
- Ja onhan Valtosen Jannekin Kouvojen kasvatti, joten pojilla riittää varmasti kavereita Mansikka-ahon katsomossa Kouvolassa.
 


< Takaisin | Sivun alkuun