kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 12.11.2001


Viime kauden pronssijoukkue Namika Lahti Katajan vieraaksi

Kataja kohtaa keskiviikon SM-Koris -kotiottelussaan viime vuosien menestysjoukkueen Namika Lahden, joka on toissa kauden suomenmestari. Viime kaudella joukkue sijoittui SM-sarjassa kolmanneksi ja voitti cupmestaruuden.
 
Ennen keskiviikon kohtaamista Kataja ja Namika Lahti ovat sarjassa neljällä voitolla tasapisteissä, lahtelaiset yhden ottelun enemmän pelanneina.
 
Molemmat joukkueet esiintyivät viikonloppuna Suomen Cupin Final Four -lopputurnauksessa Espoon LänsiAuto Areenassa, mutta yhtä huonolla menestyksellä. Kataja hävisi Cupin välierässään Kouvoille selvästi, Namika Lahti taipui toisessa välierässä lopulliselle cupmestarille Tapiolan Hongalle vasta jatkoajan jälkeen.
 
Namika Lahti on kärsinyt loukkaantumisista ja toisen jenkkivahvistuksen löytäminen on ollut työlästä. Viimeisimpinä loukkaantumisten takia sivussa ovat olleet Äänekosken Huimasta Lahteen hankittu maajoukkuetakamies Toni Ilmonen ja nuorten maajoukkueen pelintekijä Roope Suonio.
 
Suurimman osan kaudesta lahtelaiset ovat pelanneet yhdellä jenkkivahvistuksella, SM-sarjan vuoden 2000 parhaaksi ulkomaalaisvahvistukseksi valitulla Marcus Grantilla (keskiarvo 20,1 pistettä). Yritykset toisen amerikkalaispelurin saamiseksi joukkueeseen ovat toistaiseksi kariutuneet, mutta uuden miehen haku on jatkuvasti päällä.
 
Juha Luhtasen (33 pistettä Honkaa vastaan Cupin välierässä) johdolla lahtelaisten vahvaa kotimaista kaartia edustavat sisäpelaajat Tom Gustafsson (201 cm) ja Sami Lehtoranta (205 cm) sekä takamiehet Jari Vekkilä ja Teemu Laine. Ilmonen mukaan luettuna kaikilla kuudella pelaajalla on miesten maajoukkuekokemusta.
 
Nuorten maajoukkuetakamies Antti Rantamäki siirtyi täksi kaudeksi Lahteen Kauhajoelta ja valmentajaksi tuli Tomi Kaminen Torpasta.
 
Kataja voitti riemastuttavasti Kouvot viime tiistain sarjaottelussa Kouvolassa, mutta cupin välierässä lauantaina Espoossa kouvolalaiset kouluttivat katajalaisia oikein toden teolla.
 
- Ihmeellinen käänne tosiaan. Ehkä cup-huuma oli loppujen lopuksi liikaa kokemattomalle joukkueellemme, toteaa Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Toivottavasti nyt jatkossa osaamme keskittyä täysillä sarjaotteluihin, joista pisteiden saaminen on meille tärkeää. Yhtenä mitalisuosikkina kauteen lähtenyttä Lahtea vastaan pisteiden hankkiminen ei tule olemaan helppoa, mutta uskon ryhtiliikkeeseen vaisun cup-esityksen vastapainoksi.
 
Keskiviikon ottelu alkaa Urheilutalossa klo 18.30.
 
Lahti-ottelun jälkeen Katajan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 9.12. BC Nokiaa vastaan.
 
Etelä-Suomen Sanomien alkukauden Namika-artikkeleita:
 
Tärkeät pisteet >>
Namika sukeltaa >>
Marcus Grant teki kovia koreja >>
FoKoPo väänsi voiton >>
Namika jatkaa kömpimistä >>
Namika ryhdistäytyi >>
Hengetön Namika Jyväskylän jaloissa >>
Sekavaa, mutta jännittävää >>
Laine ja Luhtanen vauhdissa >>
 


< Takaisin | Sivun alkuun