kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 30.11.2001


Katajalla kolmen vierasottelun putki

Kahden viikon tauon jälkeen koripallon SM-sarja jatkuu jälleen viikonloppuna. Joensuun Katajalla on edessään kolmen kovan vierasottelun putki: lauantaina Salon Vilpas, sunnuntaina Uudenkaupungin Korihait ja keskiviikkona Äänekosken Huima.
 
Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän Katajan kanssa sarjataulukossa tasapisteissä ovat Huima ja Vilpas, Uusikaupunki on yhdeksän peräkkäistappion myötä romahtanut sarjan hännille.
 
Kataja voitti syyskuussa Suomen Cupin Semi Final Four -turnauksessa Salossa sekä Vilppaan että Korihait matkallaan cupin lopputurnaukseen. Lokakuun sarjaottelussa Kataja oli kotonaan myös niukasti Korihaita parempi.
 
SM-Koriksen maaottelutauon aikana Kataja päätyi vaihtamaan jenkkivahvistusta.
 
Katajassa selvästi alle oman tasonsa pelanneen Carl Howellin korvaa 198-senttinen Andre Foreman. Ison laitahyökkääjän tontilla viihtyvä 32-vuotias Foreman on aiemmin pelannut Suomessa Forssan Alun, BC Nokian ja Namika Lahden riveissä.
 
- Uskon, että Andre tuo lisää voimaa hyökkäys- ja levypallopeliimme. Lisäksi hän tuntee sarjan ja tuo nuoreen joukkueeseemme kaivattua kokemusta, näkee vaihdoksen edut Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Pieni lapsus meille sattui Andren seurasiirrossa, koska kukaan ei osannut ottaa huomioon hänen pelioikeuksien olevan Namika Lahdella viime kevään jäljiltä. Kahdeksan päivän karenssin takia hän ei voi pelata vielä riveissämme tulevana viikonloppuna, harmittelee Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä.
 
- Carlin kanssa on sovittu, että hän pelaa nuo kaksi ottelua erillissopimuksella. Eli Andre suorittaa ensiesiintymisensä Katajan paidassa keskiviikon vierasottelussa Äänekoskella.
 
Myös Huima ja Korihait uudistivat tauon aikana joukkueitaan.
 
Huiman toisen jenkin Daveeno Hinesin peliesitykset eivät varmaan potkuja aiheuttaneet (mm. viimeisissä kolmessa voittopelissä jokaisessa vähintään 30 pistettä ja 20 levypalloa), mutta pelaaja ei tietojen mukaan soveltunut joukkueen kemiaan ja korvattiin 199-senttisellä Kennedy Okaforilla pelaajien aloitteesta.
 
Korihaitten yhdeksän ottelun tappioputki aiheutti potkut valmentaja Jukka Mantereelle. Joukkueen ruoriin palasi viime kaudella SM-sarjassa Uudenkaupungin viidenneksi luotsannut Erkki Saaristo, joka saman tien vaihtoi molemmat jenkkivahvistukset. Steffon Bradford ja Jamal Palmer saivat lähteä ja tilalle tulivat Korihaitten viime kauden vahvistukset Dondrell Whitmore ja Luke Lloyd.
 
- Tauon aikana tapahtui kieltämättä mielenkiintoisia muutoksia. Näistä kolmesta Vilpas on ainoa joukkue, joka on pysynyt muuttumattomana. Salohallista ei varmasti kuitenkaan puutu tunnelmaa Sami Laaksosen palatessa viime kauden kotiparketilleen, ennakoi Timo Heinonen tulevaa viikonloppua.
 
- Uudenkaupungin Pohitulli on aina vaikea paikka vierailla ja Korihaitten uusvanhojen vahvistusten taso tiedetään kovaksi. Varsinkin Lloyd viime kauden levyri- ja torjuntatilastojen voittajana tulee varmasti nostamaan joukkueen puolustuspelin tasoa.
 
- On mielenkiintoista nähdä kuinka Äänekosken jenkkisekoilut vaikuttavat joukkueen peliin. Alla heillä on kuitenkin kolme voitto-ottelua ja Jyri Lehtonen sarjan parhaimpana kotimaisena pistemiehenä (keskiarvo 22,6 pistettä) hurjassa vireessä.
 
- Joukkueemme on terveenä lukuunottamatta tietysti Tolvasen Kimmoa, joka on vielä pitkään sivussa polvileikkauksen jäljiltä. Muu miehistö on kuitenkin valmiina taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä, päättää "Heiska".
 
Katajan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 9.12. BC Nokiaa vastaan.
 


< Takaisin | Sivun alkuun