kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 17.12.2001


Lappeenrannan NMKY taas Katajan vieraaksi

Neljä viime otteluaan voittanut Joensuun Kataja kohtaa toistamiseen tällä kaudella Lappeenrannan Namikan SM-Koriksen keskiviikon kotiottelussaan. Voitokkaat otteet joulukuussa ovat nostaneet Katajan sarjataulukossa jaetulle kakkossijalle yhdessä KTP:n ja BC Jyväskylän kanssa, Namika puolestaan on huipputasaisessa sarjassa jaetulla kahdeksannella sijalla vain neljä pistettä Katajaa jäljessä.
 
Joukkueiden edellisen kohtaamisen syyskuun lopussa Kataja voitti selvällä 36 pisteen erolla. Tuon jälkeen lappeenrantalaiset ovat vahvistaneet rivejään maajoukkuelaituri Pasi Riihelällä. Ennen Lappeenrantaan tuloaan 199-senttinen Riihelä pelasi ammattilaisena Ruotsissa.
 
Riihelän mukaan tulon myötä Namikan otteet ovat parantuneet huomattavasti. Riihelä on tehoilla 18,7 pistettä ja 8,8 levypalloa edustanut joukkuetta kuudessa ottelussa, joista Lappeenranta on voittanut neljä.
 
Lappeenrannan monivuotinen jenkkivahvistus Mark Neal (201 cm) on periksiantamattomalla taistelullaan joukkueen varsinainen ruumiillistuma. Ilta-Sanomien tähtikisaa johtava voimalaituri on tehnyt 21,9 pistettä ja ottanut 11,6 levypalloa ottelua kohden.
 
Joukkueen toinen jenkkivahvistus on 206-senttinen valkoihoinen sentteri Mark Vershaw (14,9 pistettä ja 6,7 pistettä). Pelintekijä Mika Haakana (14,1 pistettä)on joukkueen neljäs yli kymmenen pisteen keskiarvolla pisteitä tehnyt pelaaja.
 
Lappeenrantaa valmentaa ensimmäistä kauttaan sarjan nuorin valmentaja 25-vuotias Boutros "Turkan poika" Mali.
 
Kataja on Andre Foremanin mukaan tulon jälkeen voittanut viimeiset neljä otteluaan. Lauantaina mies auttoi 23 pisteellään ja 11 levypallollaan joensuulaiset makeaan revanssiin KTP:stä.
 
- Ottelu oli toistaiseksi Andren paras peli neljästä pelaamastaan ottelusta, vaikka tietysti kyllä hän pystyy vieläkin parempaan, kehuu vahvistuksensa otteita tyytyväinen Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Lappeenranta on saanut Riihelän myötä voittamisen meininkiä peliinsä ja on nykyisellään paha vastus mille joukkueelle tahansa. Varmasti tullaan näkemään kova kamppailu voitosta kotiottelussamme, jossa mielenkiintoiset taisteluparit ovat Laaksonen-Neal, Foreman-Riihelä, Jones-Vershaw ja Kouvolan pojat Toijala-Haakana, ennakoi Heinonen keskiviikon kohtaamista.
 
Keskiviikon ottelu alkaa Urheilutalossa klo 18.30.
 
Etelä-Saimaan LrNMKY-artikkeleita
 
16.12.2001:
"Namika haki toisen voiton Kouvolasta viikon sisällä" >>
13.12.2001:
"Namika kaatui heikkoihin heittoihin" >>
10.12.2001:
"Namikalle ansaittu voitto Kouvoista" >>
7.12.2001:
"Nopea Pyrbasket jäi Namikan jalkoihin" >>
 
Lappeenranta-ottelun jälkeen Katajan seuraava kotiottelu on lauantaina 29.12. klo 17 KTP:tä vastaan.
 
Kataja päättää syyskautensa vierasottelulla Lappeenrannan NMKY:tä vastaan 30.12.
 


< Takaisin | Sivun alkuun