kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 27.12.2001


Kataja kohtaa KTP:n kotona ja LrNMKY:n vieraissa

Lyhyen joulutauon jälkeen Joensuun Kataja kohtaa SM-Koriksen kotiottelussaan lauantaina Kotkan Työväen Palloilijat. Sunnuntaina Kataja matkustaa vierasotteluun Lappeenrannan NMKY:tä vastaan.
 
Kataja ja KTP ovat tasapisteissä sarjan jaetulla kakkossijalla, ja joukkueiden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Kotkan Karhuvuoressa voitot menivät myös tasan. Tasaisessa sarjassa LrNMKY taistelee myös pääsystä pudotuspeleihin.
 
Eero Saarisen toista kauttaan valmentama KTP on pelannut tasaisen vahvan syyskauden. Nuori kotkalaisjoukkue pelaa nopeaa peliä ja puolustaa aggressiivisesti.
 
Joukkueen monipuolinen jenkkikaksikko sopii hyvin kotkalaisten pelitapaan. Ronald DeGray (201 cm) on vaarallinen molemmissa päissä kenttää (22,7 pistettä, 11,8 levypalloa ja 2,19 torjuntaa ottelua kohden) ja Kenneth Price (192 cm) johtaa peliä tehoilla 19,0 pistettä, 7,1 levypalloa ja 2,88 syöttöä.
 
KTP:n tehokkaan takamiesosaston täydentävät miesten maajoukkueeseen tällä kaudella noussut Anssi Kinnaslampi (15,1 pistettä) ja Team Componentasta Kotkaan siirtynyt Pasi Heinonen (10,9 pistettä). Joukkueen pitkää kotimaista kaartia edustavat Jani Jernvall, Markus Myllylä ja Mika Vekkilä.
 
Kataja on ollut vahvassa vedossa joulukuussa voitettuaan viisi viimeistä otteluaan. Andre Foreman on noussut jo joukkueen parhaaksi pistemieheksi tehoillaan 20,0 pistettä ja 9,0 levypalloa.
 
Sami Laaksonen (19,4 pistettä ja 5,8 levypalloa), Jukka Toijala (17,4 pistettä ja 4,75 syöttöä) ja Clifton Jones (13,8 pistettä ja 11,6 levypalloa) ovat olleet Katajan muut tehomiehet.
 
- Kovat väännöt jatkuvat Kotkaa vastaan. Otteluvoitot tältä kaudelta ovat tasan ja molemmilla joukkueilla varmasti kova halu ottaa toinen voitto, ennakoi lauantain ottelua Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- KTP on tottunut pitämään vauhtia otteluissaan ja ratkaisijoita heillä löytyy laajalta rintamalta. Pahin pideltävä meille on toistaiseksi ollut Ronald DeGray.
 
- Sunnuntain vierasottelussa Lappeenrannalla on erittäin kova iso kolmikko Neal, Riihelä ja Vershaw. Heidän pysäyttämisensä on avainasia voittoa haettaessa, toteaa Heinonen.
 
Lauantain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 17.
 
Lehtiartikkeleita
 
KTP-Kataja 29.9.2001:
Kymen Sanomat >>
Karjalainen >>
 
KTP-Kataja 15.12.2001:
Kymen Sanomat >>
Karjalainen >>
 
KTP-ottelun jälkeen Katajan seuraava kotiottelu on lauantaina 5.1. Salon Vilpasta vastaan.
 


< Takaisin | Sivun alkuun