kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 3.1.2002


Salon Vilpas Katajan vieraaksi

Kataja kohtaa lauantaina SM-Koriksen kotiottelussaan Salon Vilppaan. Molemmat joukkueet pelasivat erityisen hienosti joulukuussa: Katajan seitsemän voittoa yhdeksästä ottelusta nostivat joensuulaiset sarjan kolmannelle sijalle, Vilpas puolestaan voitti viisi ottelua seitsemästä nousten kuudenneksi.
 
Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti Salossa. Syyskuussa Kataja selvitti Vilppaan tieltään Suomen Cupin Semi Final Four -turnauksessa ja joulukuun alun tiukan sarjakohtaamisen Kataja käänsi myös edukseen.
 
Salon Vilpas on sarjan ylivoimaisesti paras levypallojoukkue ottaen 44,5 levypalloa ottelua kohden. Joukkue ottaa keskimäärin yli 15 levypalloa enemmän kuin vastustajansa.
 
Suurin syy Vilppaan ylivoimaisuuteen tällä osa-alueella on SM-sarjan levypallotilastoa hallitseva joukkueen amerikkalaislaituri Derrick Stroud (203 cm) 18,1 levypallon keskiarvollaan. Viime kuussa hänen kouriinsa tarttui huikeat 20,1 levypalloa ottelua kohden eikä ollutkaan ihme, että mies valittiin SM-Koriksen joulukuun pelaajaksi. Hän on myös joukkueensa paras pistemies 23,3 pisteen keskiarvolla.
 
Vilppaan toisena jenkkivahvistuksena häärii sentteri Curtis Wilson (203 cm) tehoilla 14,8 pistettä ja 10,6 levypalloa.
 
Joukkueen kotimaisesta tehosta vastaavat 199-senttinen laituri Jani Hiltunen (14,1 pistettä) sekä takamiehet Erik Iltanen (13,3 pistettä) ja Ilpo Jalonen (9,7 pistettä). Sen sijaan viime kauden parhaaksi pelaajaksi ykkösdivisioonassa valittu ja Namika Turusta täksi kaudeksi Saloon siirtynyt Ville Kaunisto (204 cm) on onnistunut vain 4,5 pisteen keskiarvolla.
 
- Vilppaalla on varmasti kova revanssihenki kahden meille kärsityn häviön jälkeen. Joukkue on pelannut loistavasti viime aikoina, joten tiukka vääntö sarjapisteistä on jälleen edessä, ennakoi lauantain ottelua Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Vilppaan jenkit on saatava suljettua levypalloista ja oma puolustuspää kuntoon mikäli mielimme pärjätä salolaisia vastaan, päättää Heinonen.
 
Lauantain ottelu alkaa Urheilutalossa klo 17.
 
Salon Seudun Sanomien Vilpas-artikkeleita:
 
31.12.2001:
"Stroud ja Wilson ylivoimaisen voimakkaita" >>
30.12.2001:
"Ilpo Mikkoa vahvempi Jalosten taistelussa" >>
17.12.2001:
"Iltaselta unelmapeli Ugissa" >>
 
Vilpas-ottelun jälkeen Katajan seuraava kotiottelu on Honkaa vastaan keskiviikkona 9.1. klo 18.
 


< Takaisin | Sivun alkuun