kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 7.1.2002


Kataja haastaa Hongan kärkiottelussa

Joensuun Kataja kohtaa keskiviikkona kotonaan sarjaykkösen Tapiolan Hongan SM-Koriksen karkikamppailussa. Kataja kipusi sunnuntain voitollaan Kouvoista jo sarjan kakkospaikalle, viime kierrokselle asti sarjaa tappioitta johtanut Honka puolestaan kärsi sunnuntain Pussihukat-ottelussa kauden ensimmäisen sarjatappionsa.
 
Joukkueiden edellisen sarjakohtaamisen lokakuussa Tapiolassa Honka voitti selvästi.
 
Viime kauden suomenmestari Honka on hallinnut SM-sarjaa itsevaltiaan ottein. Joukkue on viiden miljoonan markan budjetillaan ja maajoukkuepelaajia vilisevällä miehistöllään ykkössuosikki mestariksi myös tällä kaudella.
 
Jugoslavialaisen Mihajlo Pavicevicin valmentama Honka pelasi syyskaudella NEBL-liigaa selviytymättä kuitenkaan ylempään jatkosarjaan.
 
SM-sarjassa joukkue on kuitenkin tehnyt selvää jälkeä viime sunnuntain tappiota lukuunottamatta; eniten voittoja (15), eniten pisteitä (keskimäärin 96,6 ottelua kohden), tarkimmat heittoprosentit (kakkoset 57,5 %, kolmoset 40,7 % ja vapaaheitot 77,5 %) ja eniten heiton torjuntoja (keskimäärin 4,8 ottelua kohden).
 
Joukkueen kirkkain tähti on amerikkalainen pelintekijä Lonnie Cooper (22,4 pistettä ja 4,5 syöttöä ottelua kohden), joka valittiin viime kauden SM-finaalien parhaaksi pelaajaksi. Joukkueen toinen jenkkivahvistus on raamikas sentteri Kendrick Warren (203 cm), joka on pelannut tehoilla 13,8 pistettä ja 7,9 levypalloa.
 
Hongan kolmas ulkomaalaispelaaja on Uuden-Seelannin maajoukkuetakamies Phillip Jones (15,4 pistettä), joka siirtyi joukkueeseen täksi kaudeksi Kouvoista.
 
Maajoukkuemiehistä Honkaa edustavat kaksimetrinen tarkka heittäjä Jukka Matinen (12,3 pistettä), 207-senttinen laituri Martti Kuisma (7,4 pistettä) sekä sentterit Markus Hemdahl (202 cm) ja Heikki Zitting (200 cm). Joukkueen kapteeni Roope Mäkelä on ollut sivussa joulukuisen selkäleikkauksen jäljiltä.
 
Joensuulaiselle koripalloyleisölle mielenkiintoisin pelaaja joukkueessa lienee kuitenkin nuorten maajoukkuemies Shawn "Leonin poika" Huff (197 cm).
 
Kataja on pelannut viime aikoina vahvan nousujohteisesti voittaen viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan.
 
- Honka-ottelu on meille varsinainen tasonmittari ja mielenkiintoinen haaste. Rohkeasti lähdemme mestareita haastamaan ja parantamaan esitystämme edellisestä kohtaamisesta, toteaa Katajan päävalmentaja Timo Heinonen.
 
- Sarjassa joukkueet ovat pelanneet varsin erilaisen määrän otteluita, joten sarjasijoituksemme ei anna aivan tarkinta mahdollista kuvaa sarjatilanteesta tällä hetkellä. Tavoitteemme on edelleen selviytyä pudotuspeleihin ja se tarkoittaa sijoittumista kahdeksan parhaan joukkoon runkosarjassa. Meillä on ohjelmassa vielä paljon vierasotteluja ennen runkosarjan loppua, Heinonen toteaa Katajan urakasta.
 
Keskiviikon ottelu alkaa Urheilutalossa klo 18.
 
Honka-ottelun jälkeen Katajan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 3.2. KTP:tä vastaan.
 


< Takaisin | Sivun alkuun