kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2001-02

Lehdistötiedote 21.1.2002


Kataja tauolle sarjakolmosena

SM-Koriksen siirryttyä kahden viikon sarjatauolle Joensuun Kataja on sarjataulukossa kolmantena tasapisteissä sarjakakkosen Kotkan Työväen Palloilijoiden kanssa. Yhden ottelun vähemmän pelannut Tapiolan Honka jatkaa sarjajohdossa kahdeksan pistettä KTP:n ja Katajan edellä.
 
Muuten SM-sarja on ollut huipputasainen. Sarjassa neljäntenä oleva Pussihukat Vantaalta on vain neljä pistettä edellä kymmenenennellä sijalla olevaa Lappeenrannan NMKY:tä. Kahdeksan parhaan joukkueen päästessä pudotuspeleihin viimeisistä play offs -paikoista on tulossa ankara taistelu.
 
Kataja on sarjan kuntopuntarin kärkijoukkue voitettuaan viimeisestä 11 ottelustaan kymmenen. Hurjaan vireeseen äitynyt Kataja hävisi sarjan toisella kolmanneksella ainoastaan KTP:lle kotonaan joulukuun lopussa. Joensuulaiset saavat mahdollisuuden revanssiin kotkalaisista joukkueiden kohdatessa heti sarjatauon jälkeen Joensuussa 3. helmikuuta.
 
- Tosi tyytyväinen täytyy olla viime aikaisiin esityksiin. Viimeiset ottelut, mm. upea kotivoitto Hongasta, ovat olleet optimisuoritus joukkueeltamme, toteaa iloisena Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä.
 
- Andre Foremanin tulo joukkueeseen teki viimeisen silauksen, jonka jälkeen palaset ovat loksahtaneet paikoilleen. Hän on viimeisen päälle tyylikäs ammattilainen, joka tekee sen työn mitä tarvitaan otteluiden voittamiseksi, Törmälä kiittelee Katajan onnistunutta jenkkivaihdosta.
 
Joulukuun alun jälkeen Carl Howellin tilalle tullut Foreman on noussut Katajan parhaaksi pistemieheksi 21,5 pisteen keskiarvolla. Mies on pelannut Katajan paidassa viimeiset 11 ottelua.
 
Myös Sami Laaksonen, Jukka Toijala ja Clifton Jones ovat vahvoilla esityksillään olleet Katajan voittokulun takuumiehinä.
 
Ilta-Sanomien tähtipelaajakisan neljännelle sijalle kivunnut Laaksonen (19,0 pistettä) ja Toijala (17,3 pistettä) ovat sarjan parhaita kotimaisia pistemiehiä. Pelintekijän tontiltaan Toijala johtaa Katajan peliä sarjan parhaalla syöttökeskiarvolla (5,05 syöttöä) ja viidenneksi parhaalla heittotarkkuudella kolmen pisteen heitoissa (43,6 %).
 
Clifton Jones (14,0 pistettä) on sarjan tarkin kahden pisteen heitoissa (66,8 %). Puolustuspelin erikoismiehenä hän on levypallotilastossa kuudentena (11,3 levypalloa), torjunnoissa samoin kuudentena (1,27 torjuntaa) ja riistoissa 11. sijalla (1,95 riistoa).
 
- Mielenkiinnolla odotamme sarjan jatkumista. Tosin täytyy olla realisti ja muistaa, että voittokulkumme ei voi jatkua loputtomiin. Ensisijainen tavoitteemme edelleen on sarjapaikan varmistaminen. Kun se on varmistunut, istumme rauhassa alas runkosarjan päätyttyä päättämään jatkotavoitteesta, lopettaa Katajan joukkueenjohtaja Törmälä.
 
Katajan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 3.2. klo 17 KTP:tä vastaan. SM-Koriksen runkosarjassa Kataja kohtaa sen lisäksi kotonaan vielä FoKoPon, Kouvot ja Huiman sekä vieraissa Lappeenrannan NMKY:n, FoKoPon, PuHun, Pyrbasketin, Namika Lahden ja BC Nokian. Runkosarja päättyy 20. maaliskuuta.
 


< Takaisin | Sivun alkuun