kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2002-03

Lehdistötiedote 21.3.2002


Jukka Toijala jatkaa Katajassa

Jukka Toijala
SM-Koriksen nousijajoukkueen Joensuun Katajan mainioon menestykseen tällä kaudella vauhdittanut pelintekijä Jukka Toijala on solminut jatkosopimuksen (1+1 vuotta) joensuulaisseuran kanssa. SM-Koriksen tammikuun pelaajaksi valittu 29-vuotias Toijala johti Katajan runkosarjan kolmannelle sijalle takuuvarmoilla otteillaan.
 
Toista kauttaan Katajassa pelaava Toijala johdatti joensuulaiset viime kauden päätteeksi SM-sarjanousuun ja aikaisemmin tällä kaudella Suomen Cupin Final Four -lopputurnaukseen. Cupin välierässä Toijalan kasvattajaseura Kouvot kuitenkin katkaisi joensuulaisten riemukulun finaaliin. Siitä huolimatta cup-menestys oli Katajan kaikkien aikojen paras.
 
Tilastojen valossa 184-senttinen Toijala on pelannut tällä kaudella uransa parasta koripalloa. SM-Koriksen runkosarjassa syntyivät tilastolukemat 16,4 pistettä ja 4,66 syöttöä. Vapaaheitot upposivat 83,8 %:n, kahden pisteen heitot 52,1 %:n ja sarjan toiseksi suurin määrä kolmen pisteen heittoja 42,7 %:n tarkkuudella. Pelintekijän tärkeydestä joukkueelleen kertoo SM-Koriksen suurin peliaika 38,1 minuuttia ottelua kohden.
 
- Olen viihtynyt Joensuussa erinomaisesti sekä pelikentällä että sen ulkopuolella. Opintoni yliopistossa ovat edenneet ihan aikataulun mukaisesti ja näillä näkymin valmistun luokanopettajaksi kahden vuoden kuluessa, toteaa Toijala kotiutumisestaan Joensuuhun.
 
- Olen iloinen jatkosopimuksen solmimisesta hyvissä ajoin, ettei sillä asialla tarvitse enää tässä vaiheessa vaivata päätään. Iloisin mielin lähdemme joukkueen kanssa pudotuspeleihin Lappeenrannan Namikaa vastaan, pari vuotta tässä ehti itselläkin vierähtää ilman playoffs-otteluja, kahdeksatta kertaa urallaan pudotuspeleihin valmistautuva Katajan kapteeni toteaa tyytyväisenä.
 
Toijala on pelannut SM-sarjaurallaan 246 runkosarja- ja 55 playoffs-ottelua. Runkosarjassa hän on tehnyt pisteitä 13,2 ja pudotuspeleissä 12,1 pisteen keskiarvolla. Kouvojen riveissä Toijala on voittanut Suomen mestaruuden 1995 ja 1999 sekä cup-mestaruuden 1998. Hän on pelannut 11 miesten ja 28 nuorten maaottelua.
 


< Takaisin | Sivun alkuun