kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2007-08

Valmentaja Antti Kivijärvi 24.9.2007


A-pojat kokemusta kartuttamassa Lapualla

Neljä peliä ja yksi voitto. Se ei riitä jatkopaikkaan A-poikien SM-karsinnoissa. Joukkueen tavoitteena oli yksi voitto enemmän ennakkoon vahvempia joukkueita vastaan. Valitettavasti tuo voitto jäi saavuttamatta.
 
Joukkue voi valmentajan näkökulmasta olla kuitenkin kohtalaisen tyytyväinen omaan suoritukseensa. Vastassa oli Järvenpäätä lukuun ottamatta vanhempia, vahvempia ja kokeneempia pelaajia. Kokemattomuutemme näkyi etenkin korinaluskamppailuissa, pallonmenetyksissä ja heittoprosenteissa. Suoritusvarmuutemme ei yksinkertaisesti ole vielä sillä tasolla, että pystyisimme kamppailemaan tämän tason joukkueita vastaan tasapäisesti neljä jaksoa.
 
Tämän vuoden Katajan A-pojista puhuttaessa pitää muistaa, että suurin osa joukkueen rungosta jatkaa juniorisarjoissa vielä kaksi vuotta nyt käynnistyneen kauden jälkeenkin. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen tavoitteet tulee asettaa kauemmas kuin tähän kauteen. Lisäksi lahjakkaiden yksilöiden kehittäminen paremmiksi pelaajiksi tulee juniorityössä asettaa joukkueen menestyksen edelle.
 
Koottujen selitysten jälkeen voimme palata itse turnaukseen. Valmentaja joutui toteamaan jälleen, että koripallo on taktisista hienouksistaan huolimatta yksinkertainen peli: pärjääminen yksi vastaan yksi -tilanteissa on usein koko joukkueen menestyksen salaisuus. Tällä kertaa olimme monesti askeleen vastustajaa jäljessä. Tällöin hyökkäämisestä loppuu luonnollinen liike ja puolustuksessa joudutaan juoksemaan pallon perässä eli tekemään hirveästi ylimääräistä työtä.
 
Valmentajan piikkiin voidaan laittaa usein monia asioita mutta suomin itseäni nyt vain yhdestä. Joukkuepelimme ei ollut lähelläkään sitä tasoa mitä se oli turnauksen muilla joukkueilla. Olemme (tietoisesti) keskittyneet koko kesän ja osin syksynkin henkilökohtaisten taitojen ja tiettyjen fyysisten ominaisuuksien hiomiseen yhteispelin kustannuksella. Koko joukkueen hyökkäyspeliä harjoiteltiin ainoastaan kaksi karsintaturnausta edeltänyttä viikkoa. Uskon, että kärsimme tämänkaltaisen harjoittelun puutteesta mutta toivottavasti pojat hyötyvät näistä valinnoista tulevaisuudessa.
 
Toisaalta positiivisena seikkana voidaan pitää sitä, että jaksoimme taistella jokaisen pelin loppuun asti eikä meitä lyöty yhdessäkään ottelussa lattian rakoon: kaikki kolme tappiota tulivat tarkalla työskentelyllä 25 pisteen marginaalilla. Ero on toki suuri mutta junioripeleissä nähdään usein todellisia teurastuksiakin. Pääsimme sentään viimeisen pelin iloisen ilmeen (ja vastustajan väsymyksen) ansiosta melkein plussan puolelle korierossa.
 
Jatkossa A-poikien tarkoituksena on osallistua joukkueelle ennakkoon arvioituna hyvätasoiseen valtakunnalliseen II divisioonaan. Toivotaan, että sarjaan saadaan tarpeeksi hyviä joukkueita. Lisäksi tarkoituksemme on käydä kehittymässä muutamassa erikseen järjestetyssä junioriturnauksessa sekä pelata mahdollisia Itäisen alueen pelejä.
 
Antti Kivijärvi
A-poikien valmentaja

 

< Takaisin | Sivun alkuun