kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2007-08

24.9.2007


Miesten kausi käynnistyy keskiviikkona cup-ottelulla Lapuan Korikobria vastaan

KorikobratSuomen Cup -kilpailussa edetään neljännellä kierroksella, jolloin myös Korisliiga-joukkueet tulevat mukaan. Joensuu Areenalla kohtaavat keskiviikkona 26.9. kotijoukkue Kataja ja 1. divisioonan ennakkosuosikeihin kuuluva Lapuan Korikobrat.
 
Kobralauma on sekoitus ulkomaaneläviä sekä nuoria ja lahjakkaita omia kasvatteja. Joukkue sijoittui viime kaudella sarjassa kuudenneksi. Tälle kaudelle ryhmään on hankittu vahvistukset huolella ja omien poikien jatkettua lupaavaa kehitystään koripalloilijoina on tavoitteitakin asetettu sen mukaisesti.
 
- Tavoitteena on lähteä voittamaan divariin kaikki ottelut ja samalla pyrkiä antamaan nuorille pelaajille ansaitsemiaan minuutteja divarissa, kertoo uusi valmentaja Hannu Mäenpää.
 
Viime kauden päätteeksi Kobrajohto laittoi valmennusosaston ns. remonttiin. Mäenpää palkattiin uudeksi päävalmentajaksi ja rinnalleen hän sai Lapualla tänä syksynä Kuortaneen Urheiluopiston alaisuudessa aloittaneen koripallon urheiluakatemian rehtorin Jussi Immosen. Valtakunnallisestikin merkittävä yhteistyökuvio syntyi Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentajana kesällä aloittaneen Ari Tammivaaran kanssa: viimeiset kolme vuotta Saksassa ammatikseen valmentanut Tammivaara toimii Korikobrien valmennuskonsulttina tulevan kauden ajan luoden sekä akatemiaopiskelijoiden että Kobrien edustusjoukkueen harjoitusohjelmat ja antaen tietotaitonsa Immosen sekä Mäenpään käyttöön.
 
- Arilla oli alunperin tarkoitus pitää välivuosi, mutta akatemian alkaminen Lapualla ja siihen liittyvä eritoten nuorten pelaajien kehittäminen osana miesten I-divisioonajoukkuetta saivat miehen tulemaan houkuttelujen jälkeen mukaan, iloitsi kobrajoukkueen manageri Markku Turja sopimuksen syntymistä kesällä Pohjalainen-lehden haastattelussa.
 
Korikobrien voittoisa cup-taival koostuu tähän mennessä kahdesta kotivoitosta (BC Jyväskylä 1. kierroksella 89-87 ja TaNMKY 2. kierroksella 92-63) sekä yhdestä vierasvoitosta (BC Nokia 3. kierroksella 110-104).
 
- Pääsy 4. kierrokselle cupissa on jo sinällään hieno suoritus, valmentaja Hannu Mäenpää toteaa.
 
- Pelaaminen Korisliigan piikkipaikoilla keikkunutta Katajaa vastaan on joukkueelle todellinen testi siitä mikä on joukkueen taso. Yksittäisille pelaajille peli on erinomainen mahdollisuus saada kuvaa siitä mihin oma taitotaso tällä hetkellä riittää, Mäenpää päättää.
 
Suomen Cupin 4. kierroksen ottelu Kataja-Korikobrat pelataan keskiviikkona 26.9. Joensuu Areenalla alkaen klo 18.30.
 
> Ottelun käsiohjelma (PDF-tiedosto)
 
> Cup-otteluohjelma ja tulokset 2007
> Cup-ottelukaavio
 
> Korikobrien WWW-palvelu
 
Michigan Live LLC 29.8.2007
"Ex-GVSU star Carhart heads for Finland"
 
Pro Management Agency 2007
> Tyrwone Still -pelaajakortti
 
Koris.net 1.6.2007
> Tammivaara Korikobrien valmennuskonsultiksi
 
Youtube.com 2007
> LaTrice Little -video-highlighteja Korikobrissa I
> LaTrice Little -video-highlighteja Korikobrissa II
 
Basketball in Africa 7.3.2006
"Baboucarr Bojang is hitting the headlines for the obvious reasons in the Finnish media"
 
Sisä-Suomen Lehti 10.9.2005
"Henry Umoru tuo pituutta Huiman edustusmiehistöön"
 

< Takaisin | Sivun alkuun