kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2007-08

Karjalainen/Matti Sinkkonen 27.9.2007


Vajaamiehinen joensuulaisryhmä vielä kaukana Korisliigan vaatimasta tasosta
Kataja tyrmättiin ulos cupista

Koripallon Suomen cupin neljännesvälierien ainoa yllätys nähtiin keskiviikkona Joensuun Areenassa, kun 1. divisioonan Lapuan Korikobrat pyöritti kotijoukkue Katajaa mennen tullen. Varsin yksipuoleisen näytöksen jälkeen Areenan tulostaululla oli lukemat 74–100 (19–21, 14–29, 17–26, 24–24) ja vierasjoukkue eteni puolivälieriin Lappeenrannan NMKY:n vieraaksi.
 
Kotijoukkue joutui otteluun ilman kahta avauskokoonpanon pelaajaa, polven tähystyksestä toipuvaa Anssi Kinnaslampea sekä tiistaina harjoituksissa nilkkansa loukannutta amerikkalaistakamies Louis Hinnantia. Poissaoloista huolimatta Katajan olisi luullut pystyvän edes tasapäiseen taistoon jatkopaikasta, mutta ensimmäisen viiden minuutin jälkeen (13–12) ottelu eteni täysin viidellä ulkomaalaispelaajalla vahvistetun vierasjoukkueen komennossa.
 
- Mikä pelotti, niin se myös tuli. Hengetön esitys, kotijoukkueen peräsimessä debytoinut Antti Papinaho totesi.
 
Ratkesi jo ennen taukoa
 
Ottelun ratkaisu nähtiin tasaisen avausneljänneksen (19–21) jälkeen, kun vieraat karkasivat toisella kymmenminuuttisella ulkomaalaiskolmikon Tyrwone Still (22/8), Baboucarr Bojang (21/13) ja Kyle Charhart (20/2/3s) johdolla 17 pisteen taukojohtoon. Hyvää taustatukea kolmikolle antoi vasta 17-vuotias Jussi Turja (8/1), joka ei ujostellut kokeneempien vastustajien seurassa.
 
Isännistä avausjaksolla hyökkäyspäässä onnistuivat lähinnä amerikkalaissentteri Cedric Jackson (19/5) sekä pari kolmosta upottanut Lasse Hintsala (6/1).
 
Jackson onnistui hyökkäyspäässä heitoissaan, mutta puolustuspeli ja liikkeet korin alla eivät vakuuttaneet. Mies vaikuttikin enemmän isolta laitahyökkääjältä kuin sentteriltä, jolle tontille mies on hankittu.
 
- Katsotaan, mitä viikonloppu tuo tullessaan, Papinaho kommentoi Jacksonin asemaa joukkueessa.
 
Tauon jälkeen pelistä puuttui normaali intensiteetti ja varsinkin vieraat rankaisivat sumeilematta isäntien puolustuspään välillä alkeellisistakin virheistä. Parhaimmillaan Korikobrat johti kolmannella neljänneksellä 28 pisteellä (44–72).
 
Päätösneljänneksellä isännät pystyivät ainakin lukemien valossa tasapäiseen peliin ja pelinteosta lähes yksin vastuun kantaneen Janne Kinnusen (14/2/6s) sekä vaisusti aloittaneen Andre Foremanin (16/6) kolmosilla ero pysyi lähes samoissa lukemissa.
 
"Mikään ei tule ilmaiseksi"
 
Kataja-luotsi Papinaho kehui vieraiden esitystä ja totesi pelejä alle saaneen lapualaisryhmän voittaneen ansaitusti.
 
- Mikään ei tule ilmaiseksi. Vastustaja oli tänään parempi ja yritteliäämpi. Joukkueen yleisilme ja kaikki tekeminen on saatava laadukkaaksi.
 
- Puolustuksessa tuli virheitä ja vastustaja pääsi liian helpolla, Papinaho kritisoi omiensa tekemisiä.
 
Valmentaja löysi selvästä tappiosta huolimatta myös positiivisia asioita.
 
- Kinnusen Janne ei ole tottunut pelaamaan tällaisia minuutteja ja vaikka tuli virheitä, niin tuli myös paljon onnistumisia, Papinaho kehui nuorta takamiestään.
 
Vieraiden valmennuksesta päävastuun kantava Hannu Mäenpää oli helpottunut ottelun jälkeen.
 
- Tämä oli meidän testi ja onnistuttiin aika hyvin. Meillä ei ollut mitään hävittävää. Suurin osa Katajan pelaajista on pelannut ylemmällä sarjatasolla kuin kukaan meistä ja kaikki onnistuivat tekemään pisteitä.
 
- Kataja ei puolustanut ja sata pistettä tässä salissa on kova suoritus, vaikka Katajalta puuttuisi ketä, Mäenpää korosti aiheellisesti.
 
Copyright © Karjalainen
 

< Takaisin | Sivun alkuun