< Takaisin | Uutiset 2007-08

Karjalainen/Petri Siitonen 29.9.2007

Univer-Kesckemét – Kataja 83–60
Kataja romahti hyvän alun jälkeen

Joensuun Katajan koripallomiehistön Unkarin turnaus alkoi perjantaina Körmendissä. Kataja kohtasi viime kaudella Unkarin pääsarjassa yhdeksänneksi sijoittuneen Univer-Kesckemétin. Ottelu päättyi Katajan tappioon 60–83 (20–19, 14–18, 11–27, 15–20).

Kataja oli alussa liikkeellä aivan erilaisella asenteella kuin murheellisessa cup-ottelussa Lapuan Korikobria vastaan. Taistelutahtoa riitti jokaisella pelaajalla. Oman lisänsä toi pelintekijä Louis Hinnant, joka palasi nilkkavamman jälkeen tositoimiin.

Ratkaisu tapahtui kolmannella jaksolla, jonka alussa unkarilaiset kaukoheittäjät pommittivat Katajan kumoon. Joensuulaisten hyökkäyspelistä katosi juonikkuus. Hinnant yritti pitää Katajaa mukana kovilla henkilökohtaisilla suorituksillaan.

– Vastustaja oli meitä fyysisempi. Hyökkäyspäässä tuli huonoja ratkaisuja, ja kaveri juoksi liikaa helppoja nopeita. Pelissä oli kuitenkin paljon hyviä elementtejä, Katajan valmentaja Antti Papinaho selvitti.

Joensuulaisten paras oli Sami Lehtoranta (21/15). Muut tehomiehet olivat toisella jaksolla kuvasta kadonnut Andre Foreman (11/7), Cedric Jackson (7/8) ja Louis Hinnant (13/1). Puolustuspäässä kiitoksen ansaitsi Ville Vesala (6/5). Vesala jaksoi raataa läpi ottelun.

Vastustajista ykkönen oli liukasliikkeinen pelintekijä Larry Blair.