kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2007-08

Karjalainen/Petri Siitonen 5.10.2007


Päävalmentaja Antti Papinaho paineetta Korisliiga-kauteen
"Vauhtia fiksusti"

Joensuun Kataja on uuden tulemisensa jälkeen pelannut miesten koripallon pääsarjassa kuusi kautta. Timo Heinosen valmentamana joukkue saavutti sinä aikana peräti viisi mitalia. Kataja on siis viime vuosina tottunut menestymään ja keikkumaan liigan kärkikahinoissa.
 
Tämä ei joukkueen uutta päävalmentaja Antti Papinahoa pelota.
 
– Hienoa päästä mukaan Katajan tasoiseen organisaatioon, jossa hommat ovat toimineet ja tuottaneet tulosta. Tavallaan olen otettu, kun olen Katajan valmentajana.
 
– En ota mitään paineita. Työ palkitsee tekijänsä, Papinaho vakuuttaa luottavaisena.
 
Papinahon lisäksi Katajassa on muitakin uusia kasvoja. Joukkueen ulkomaalaisosasto vaihtui kokonaisuudessaan.
 
Vanha tuttu kestomenestyjä Andre Foreman palasi Joensuuhun. Kaksi muuta kasvoa ovat kokonaan uusia. Vaativalle pelintekijän tontille tuli Ruotsin liigasta Louis Hinnant ja ison pelaajan postille on tarjolla Cedric Jackson.Kotimaisia hankintoja olivat Lasse Hintsala (LrNMKY) sekä Mikko-Petteri Järvinen (KTP).
 
Todella rikkinäinen valmistautuminen
 
Joukkueen valmistautuminen huomenna alkavaan korisliigaan oli rikkinäinen. Sami Lehtoranta ja Anssi Kinnaslampi olivat kiinni maajoukkuekuvioissa syyskuun puoliväliin saakka.
 
Kinnaslampi loukkaantui heti palattuaan Joensuuhun. Pian myös Hinnant siirtyi "telakalle" nilkkavaivaisena.
 
– Jälkiviisaana on helppo olla ja asioita olisi voinut varmaan tehdä toisin. Vammoille ei mahda mitään ja joukkueen kasaaminen kesti maajoukkuemiesten takia kauan, mutta en ole huolissani.
 
Papinaho tietää, että joukkueen peli ei ole vielä läheskään valmista.
 
– Kyllä se aikansa ottaa. Ensimmäisen neljänneksen aikana heilahteluja tulee enemmän kuin pitäisi. Sinä aikana peruspelaaminen on saatava riittävälle tasolle.
 
Katajan joukkueen materiaali ei ole yhtä leveä kuin edelliskausina. Etenkään isoja pelaajia ei ole riittävästi. Lehtoranta, Jackson ja Foreman ovat vastuunkantajia.
 
– Meidän on puolustettava aggressiivisesti ja juostava nopeita. Näin pystymme kontrolloimaan pelin tempoa. Vauhtia fiksusti, mutta silti organisoidusti, Papinaho tiivistää.
 
– Tämän joukkueen vahvuus on kokemus. Meillä on pelaajia, jotka ovat tottuneet olemaan vastuullisissa rooleissa.
 
Papinaho myöntää, että joukkueen materiaali on kapeahko.
 
– Rotaatio saisi olla leveämpi. Fakta on se, että penkiltämme löytyy kyllä liigatasoisia pelaajia, mutta he eivät ole vielä riittävällä tasolla vastuullisiin rooleihin.
 
Joukkueen jenkkikolmikosta Papinaholla on selkeä näkemys.
 
– Foremanin kyvyt ovat kaikkien tiedossa. Myös Hinnant on varma tapaus. Vain loukkaantuminen voi estää hänen jatkonsa.
 
– Jacksonin kohdalla on vielä katsottava, onko hän se täysin oikea pelaaja tähän joukkueeseen. Unkarin turnaus oli häneltä askel parempaan. Jos joudumme hänet vaihtamaan, on oltava varma, että tilalle tulee parempi pelaaja, Papinaho vakuuttaa.
 
Varmuudella pudotuspeleihin
 
Uusi päävalmentaja nostaa korisliigan suosikkeihin tutut joukkueet.
 
– Honka on varmasti todella kova ja pakko Lappeenrannan Namikan on tuolla nipulla olla korkealla. ToPo on mielenkiintoinen, kuten Kouvot ja KTP, Papinaho arvelee nostaen Katajan sijoille 3–8.
 
– Pudotuspeleissä kausi jatkuu, se on varma asia.
 
Kataja aloittaa urakkansa lauantaina Tampereella Pyrinnön vieraana. Manselaisten ykköstykit ovat todella kovat jenkkivahvistukset Eric Washington sekä paluun Tampereelle tehnyt Damon Williams.
 
– Pyrinnön pelaaminen menee varmasti jenkkien mukaan. Williams on varmasti vieläkin kovempi kuin aiemmin.
 
– Meille sarja-avaus tulee liian aikaisin, mutta kyllä me sinne voittamaan lähdemme, ei muuta kun tulta päin, Papinaho päättää.
 
Copyright © Karjalainen
 

< Takaisin | Sivun alkuun