kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2007-08

Lehdistötiedote 7.2.2008


Jillianne Duffey kirjauttaa Kataja-historiaa
SM-sarjanousuun tähtäävä naisten edustusjoukkue testaa amerikkalaispelaajaa

Torstaina Joensuuhun saapunut amerikkalaispelaaja Jillianne Duffey jää kaikella todennäköisyydellä Kataja-historiaan. Pukiessaan peliasun ylleen sunnuntaina 1. divisioonan kotiottelussa Torpan Poikien kakkosjoukkuetta vastaan 22-vuotiaasta laiturista tulee ensimmäinen ulkomaalainen ammattilaispelaaja naisten joukkueessamme.
 
Kataja testaa hallitsevasta mestarijoukkue Kotkan Peli-Karhuista neljän ottelun jälkeen vapautunutta Duffeya koko loppuviikon. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Tuononen tekee seurajohdon kanssa päätöksen hänen mahdollisesta jatkamisestaan viimeistään tulevana maanantaina.
 
185-senttinen Duffey valmistui Texas A&M-Corpus Christin (NCAA I) yliopistosta viime keväänä. Päätöskaudellaan hän pelasi keskimäärin 36 minuuttia ottelua kohden tehden siinä ajassa 10,7 pistettä. Levypalloja tilastoihin kirjattiin keskimäärin 7,1. Lisäksi tili karttui 2,1 koriin johtaneella syötöllä.
 
PeKa:ssa pelaamissaan pääsarjaotteluissa Duffey ei valmennusjohtoa vakuuttanut ja peliaikaa kertyikin neljässä matsissa yhteensä vain 24 minuuttia.
 
Mikäli Duffey ei Katajassa täytä häneltä vaadittavia kriteereitä, ei ole poissuljettu, että muitakin ulkomaalaispelaajia testattaisiin.
 
- Verkot pidetään koko ajan vesillä ja ollaan muutenkin hereillä, Tuononen kertoo ja viittaa runkosarjan jälkeen edessä todennäköisesti siintävään SM-karsintaan pääsarjan heikointa joukkuetta vastaan.
 
Neljä kierrosta ennen 1. divisioonan runkosarjan päättymistä sarjaa johtava Orimattilan Jymy ja historiansa parasta kautta pelaava sarjakakkonen Kataja ovat tasapisteissä. Jymy on edellä keskinäisten otteluiden perusteella ja samalla kiinni suoran nousijan paikassa. Koska joukkueet eivät enää kohtaa, on Katajan ainoa mahdollisuus sarjavoittoon pelata voitot jokaisesta jäljelläolevasta ottelusta ja toivoa että Orimattila kompastuu omissa otteluissaan ainakin kerran.
 
- Joukkueen tavoite on edelleen sarjavoitto ja suora nousu, "Mano" kiteyttää ryhmänsä taisteluvireen.
 
Naisten seuraava 1. divisioonan ottelu Kataja-ToPo II Joensuun Urheilutalolla sunnuntaina 10.2. klo 13.00.
 
Lisää aiheesta:
Sanomalehti Karjalaisen nettitelevisio 7.2.2008
> Päävalmentaja Tuononen haastattelussa
 
Karjalainen 7.2.2008
"Katajan naisille näytille jenkkipelaaja"
 
Koris.net 18.1.2008
"Peli-Karhuissa Brown ulos, Duffey sisään"
 
Slammers Basketball Player Agency -WWW-palvelu
> Duffey-pelaajakortti
 

< Takaisin | Sivun alkuun