kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2007-08

Hongan WWW-palvelu 17.2.2008


Ailus aikoo tuoda Katajan kovan kotivireen Espooseen

Joensuun Katajan tulisieluisella koripallovalmentajalla Ray Ailuksella, 34, on unelma. Hän haluaa vihdoinkin poistua peliurallaan edustamansa Espoon Hongan kotiareenalta voittajana.
 
Tapiolan Urheiluhalli on pysynyt Ailukselle valmentajan vetimissä lähes valloittamattomana linnakkeena. Ailus on yrittänyt punoa Mankkaalla juonia Espoon Hongan kaatamiseksi niin turkulaisen Aura Basketin, Uudenkaupungin Korihaiden kuin kotkalaisen KTP-Basketinkin peräsimessä onnistumatta aikeissaan kertaakaan.
 
- Jos tarkkoja ollaan, niin olen hakenut voiton Tapiolasta Turun Riennon naisten joukkueen valmentajana, heittää Ailus topakasti ja tilastoja sen suuremmin tuijottamatta.
 
“Honka tuottaa kaikille ongelmia liikkuvuudellaan”
 
Nykyhetkeä tiukasti elävä ja aistiva Ailus ei sorru vaivaamaan ajatuksiaan menneitä muistelemalla.
 
Uusi, kaikkien mahdollisuuksien tilaisuus on tarjolla jo maanantaina, kun pudotuspelipaikoista ja runkosarjan sijoista 6-8 kapinoiva Kataja kurvailee itärajan pinnasta Korisliigassa toisena olevan Hongan vieraaksi.
 
Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat tällä kaudella 2-1 Hongan hyväksi. Katajan voitto irtosi 6. tammikuuta kahdella pisteellä Joensuussa samalla kun Ailus debytoi Katajan koutsina. Sitä ennen Honka oli ehtinyt nöyryyttää nuorikaartillaan Katajaa unohtumattomasti marraskuun lopulla Espoossa.
 
- Vieraissa on ollut vaikeampaa, mutta kotiotteluissa olemme olleet hyvässä vireessä. Maanantaina on tarkoitus tuoda se sama vire myös Espooseen, suunnittelee Ailus.
 
Helsingin NMKY:ssä koripallokoulunsa käynyt ja samassa seurassa aikoinaan Henrik Dettmannin ohjauksessa Suomen mestaruutta juhlinut Ailus tietää, että Honkaa voi huojuttaa, mutta sitä on vaikea kaataa ilman toimivaa ja saumatonta kokonaisuutta.
 
- Honka tuottaa liikkuvuudellaan ongelmia kaikille liigajoukkueille.
 
Yksittäistä osa-aluetta silmäiltäessä Ailuksen katse kiinnittyy kolmoskaarelle.
 
- Jos emme pysty estämään Hongan kolmen pisteen heittopeliä, niin meidän on ainakin pyrittävä vaikeuttamaan sitä kaikin keinoin.
 
Haalarihommiin Pohjois-Karjalaan
 
KTP:stä kesken kauden kytkintä nostanut Ailus ei aikaillut vuodenvaihteessa karistaessaan iloisen satamakaupungin pölyjä kengistään. Ailus kääri hihansa ja lähti haalarihommiin Pohjois-Karjalaan, jossa Katajan pelastusoperaatio onkin sujunut mallikkaasti.
 
Varjojen mailta elävien kirjoihin palannut Kataja on voittanut Ailuksen alaisuudesta pelaamistaan kymmenestä ottelusta kuusi. Niistä viimeisin irtosi lauantaina kotiparketilla Tampereen Pyrinnöstä hetkeä aiemmin, kun voittoputkensa hukannut Honka kävi ottamassa nokkiinsa Namika Lahdelta.
 
Katajan voiton arkkitehtina hääri ikinuori Andre Foreman, 38, joka pöllytti Pyrintöä 26 pisteellä ja kuudella koriin johtaneella syötöllä.
 
- Kokonaisuus on kunnossa. Foreman pelaa erittäin hyvin molempiin suuntiin, viittaa Ailus kokeneen luottomiehensä tunnetusti tiukkaan puolustustyöskentelyyn.
 
Tunnettu tosiasia on myös se, että siellä sattuu ja tapahtuu, missä tunteella ja intohimolla työhönsä eläytyvä Ailus fläppitauluineen liikkuu. Ylilyönneiltäkään ei ole aina vältytty eikä ehkä vältytä jatkossakaan, mutta ainakin terävimmät särmät hioutuvat vuosien saatossa.
 
Viime viikolla vaivatta syntynyt jatkosopimus kertoo Katajan ja Ailuksen samansuuntaisista suunnitelmista tulevaisuuden osalta.
 
Niihin suunnitelmiin lukeutuvat ainakin Katajan molemmat maajoukkuemiehet, loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa ollut Sami Lehtoranta sekä Anssi Kinnaslampi. Ja edelleen suurella todennäköisyydellä myös Foreman, jonka matkamittariin kiertyy toukokuussa 39 ikävuotta.
 
Ailus on vetämässä vielä tämän kevään aikana ässän hihastaan Lehtorannan jykevässä hahmossa.
 
- Sami kuntouttaa edelleen itseään ja palaa kentille mahdollisesti 3-4 viikon kuluttua.
 
Kisnerillä seitsemän syötön debyyttiottelu Prokomissa
 
Hongan ja Katajan kohtaamisen yksi mielenkiintoinen pointti piilee myös siinä, miten espoolaisjoukkueen pitkäaikainen menestysvalmentaja Mihailo Pavicevic paikkaa kuvioissaan amerikkalaisen takamiehen Tim Kisnerin poissaolon.
 
Isoja minuutteja urakoivan Petteri Koposen kanssa mallikkaasti Hongan peliä pyörittänyt Kisner tarttui perjantaina puolalaisen euroliigaseura Prokom Trefl Sopotin varsin rahakkaaseen täkyyn.
 
Maansa hallitseva mestari Prokom otti yhteyttä edellisenä syksynä Slask Wroclawissa pelanneeseen ja vaativat puolalaisfanit puolelleen voittaneeseen Kisneriin, joka vastasi Hongan suosiollisella säestyksellä myöntävästi Sopotin houkuttelevaan kutsuun.
 
Prokomille tuli kiire Puolan pääsarjan siirtoikkunan sulkeutuessa, kun Rashad Phillips ei läpäissyt lääkärintarkastusta ja DaJuan Wagner kärsi toistuvista loukkaantumisista.
 
Kiirettä piti myös Hongassa viime keväänä mestaruutta juhlineella Kisnerillä, joka pelasi avausottelunsa Prokomin keltaisessa kuutospaidassa jo lauantaina, kun Puolan liigan kolmonen kukisti 5500 katsojaa vetävällä Hala Olivia-areenallaan AZS Koszalinin pistein 96-81.
 
Kisner pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia. Hän ei ottanut debyytissään ainuttakaan heittoa, vaan keskittyi puhtaasti pelintekijän rooliin, mistä kertovat komeat seitsemän koriin johtanutta syöttöä.
 
- Kisner on kova pelaaja, mutta pitää muistaa, että Hongasta löytyy edelleen kolme maajoukkuemiestä ja kaksi hyvää amerikkalaista. Ei Hongan paletti kaadu yhden miehen poissaoloon, punnitsee Ailus espoolaissikermän nykyisen painoarvon.
 
Espoon Honka-Joensuun Kataja maanantaina klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.
 
Copyright © Honka Playboys
 

< Takaisin | Sivun alkuun