kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2008-09

6.5.2008


Marko Tuononen uudeksi päävalmentajaksi
A-poikien tähtäimessä SM-sarja

Katajan A-poikajoukkueen tavoitteeksi on asetettu selviytyminen 10 joukkueen SM-sarjaan kaudella 2009–10. Tulevalla kaudella pyritään menestykseen valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa. Tätä tavoitteellista kehitystyötä lähtee seurassa vetämään uuden valmennuspäällikkö Antti Papinahon johdolla joukkueen valmentajana aloittava Marko Tuononen.
 
Tuononen on valmentanut kolme edellistä kautta Katajan 1. divisioonassa pelaavaa naisjoukkuetta, joka tänä keväänä pääsi SM-sarjan porteille asti. Vuosina 2000–05 hän oli miesjoukkueen valmennustehtävissä päävalmentaja Timo Heinosen apuna.
 
A-poikajoukkueen valmennuksen kehittämisen taustalla on seuran halu saada omia junioreita myös edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Yhteistyötä joukkueiden välillä tiivistetään mm. valmennuksellisilla linjauksilla ja tulevina vuosina myös kehitysjoukkueen perustamisella kakkosdivisioonaan. Menneellä kaudella ykkösjoukkueessa, lähinnä harjoituksissa, siipiään kokeilivat vuonna 1991 syntyneet Lauri Ikonen, Ilari Tolvanen ja Roope Kinnunen.
 
Valmentajille palkintoja
 
A-poikien apuvalmentajana toimii seurassa vuoden juniorivalmentajaksi valittu Teppo Jokinen, joka on samalla myös B-poikien vastuuvalmentaja. Marko Tuononen puolestaan palkittiin tänä vuonna Koripalloliiton Itäisen alueen vuoden valmentajana.
 
Pari viime kautta joukkueen menestyksekkäästä valmennuksesta vastannut Antti Kivijärvi siirtyy opiskelujen päättyessä työ- ja korishaasteiden perässä Etelä-Suomeen.
 
A-pojilla on käytössään kaikkiaan lähes 20 pelaajan harjoitusrinki.
 

< Takaisin | Sivun alkuun