kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2008-09

19.6.2008


Naisjoukkue luopuu paikastaan 1. divisioonassa

Koripallo-Katajan johtokunta joutui tekemään kesäkuun-kokouksessaan epämiellyttävän päätöksen. Resurssit naisten edustusjoukkueen toiminnan pyörittämiseksi ykkösdivisioonatasolla eivät olleet riittävät ja ainakaan tulevalla kaudella Katajan naisia ei maamme kakkostasolla nähdä.
 
Halu pitää divisioonapaikka olisi ollut sekä joukkueella että seurajohdolla, mutta resurssit -valmius esim. jatkuvasti kohoaviin matkakustannuksiin- eivät tällä kertaa olleet ajoissa tarpeeksi suuret.
 
Toukokuun alussa Koripallo-Katajan toiminnanjohtajana aloittanut Antti Papinaho etsi Koripalloliiton asettamaan sarjaan ilmoittautumisen takarajaan saakka ratkaisua mm. joukkueen valmentajakysymykseen, mutta siltäkin osin ilmaan jäi liikaa epävarmuustekijöitä.
 
Joensuun Katajan naisten edustusjoukkueelle on yritetty rakentaa tasokasta taustaryhmää jo usean vuoden ajan siinä onnistumatta. Toiminnasta aidosti kiinnostuneita henkilöitä ei ole löydetty riittävästi ja joukkueen taustatöitä esim. varainhankintoineen ei käytännössä ole saatu hoidettua ykkösdivisioonatason edellyttämällä tavalla.
 
Päätös siitä, pelaako joukkue alueellista 2. divisioonaa kaudella 2008-09 tehdään kesän kuluessa.
 
Katajan naisten edustusjoukkueen ykkösdivisioonataival jäi tälläerää neljän peräkkäiskauden mittaiseksi. Sitä edellisen -ja samalla ensimmäisen- kerran naiset pelasivat maamme kakkostasolla kolme kautta vuosina 1990-93. Kautta aikojen parhaaseen saavutukseensa joukkue ylsi päättyneellä kaudella, kun se karsi paikasta SM-sarjaan.
 

< Takaisin | Sivun alkuun